back to top
mojatv

Maju Dimitrijević gledamo na TV “Blic” kao voditeljku “Blic fita”, a ona ima još jedan OZBILJAN POSAO i majka je poznatog atletičara

U novoj sezoni na Blic televiziji Maju Dimitrijević gledamo Vas u emisiji “Blic fit”, ali i u jutarnjem programu. Da li ste oberučke prihvatili ovu priliku? Kako Vam prijaju svetla kamere?

Blic preporučuje

“VIŠE SE PLAŠI TOPIĆA NEGO MENE” Majka našeg uspešnog atletičara: Sam je odlučio da se ODREKNE DETINJSTVA (VIDEO)

Emisija “Blic fit” je moj nastavak saradnje sa Blicom, koji smo imali pre tri godine. Radili smo kratku video formu za sajt Blica, i tada smo uradili 85 emisija koje su svako jutro emitovane. Kada sam dobila poziv za novu emisiju za Blic televiziju, sve smo dogovorili za 10 minuta. Kako će emisija sada izgledati i da će nositi isti naziv “Blic fit”. Potrudili smo se da pokrijemo i trening u sali, kao i van sale (u parku, kancelariji, u paru, sa trudnicom…), da gledaoci dobiju po jedan predlog za zdrav i brz obrok kao i da u svakoj emisiji odgovaram na najčešća pitanja sa Instagrama, ja to zovem mini edukacija. Pred kamerama se osećam prirodno i srećno, volim kameru, ali voli i kamera mene. Sa ekipom sa kojom sam radila i koji su bili iza kamere je bilo vrlo lako i lepo raditi. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatila ovu priliku, ovakva, a ni slična emisija ne postoji, lepo je nešto uraditi prvi.

maja dimitrijević

Foto: Žena.rs / RAS Srbija

Maja Dimitrijević

Gledaocima jutro počinje uz razgibavanje sa Vama, a kako počinje vaše jutro?

Vrlo dinamično. Budim se rano, jer moj prvi deo dana je posao u kancelariji. Volim jutarnji ritual gde pijem vodu, limunadu i/ili caj, popijem suplementaciju koju koristim i pripremim zdrav doručak koji ponesem na posao. Tek u kancelariji pijem prvu kafu i započinjem svoj radni dan. Ne razgibavam se, tj ne treniram ujutru nego uveče zbog obaveza, iako često poželim da mogu treningom da započnem dan, što uradim vikendom.

Kako najviše volite da motivišete vežbače? Koja se metoda pokazala kao najdelotvornija?

Pod jedan, ličnim primerom, što mi i uspeva. Vrlo često mi kažu žene koje me prate, a ne treniraju u mom fitnes studiju da sam ih motivisala da počnu da vežbaju svojim ličnim primerom. Svoje vežbače u studiju motivišem na različite načine, verujem u ostvarenje njihovih ciljeva i više nego one same, a njihovi rezultati su najbolji motivatori. Atmosfera u fitnes studiju “Treniraj sa Majom” je takva da su sve žene tim, moj “drim tim” koje motivišu i jedna drugu, zadovoljstvo je trenirati takve žene.

- Advertisement -

maja dimitrijević

Foto: Screenshot / RAS Srbija

Maja Dimitrijević

Mladi ste postali majka i okončali uspešnu karijeru u karateu. Da li su kasnije postojale ambicije da se vratite tom sportu?

Ne, svako vreme nosi svoje prioritete. Kada sam rodila sina ostalo mi je da završim još tri godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i to mi je bio prioritet. Profesionalni sport zahteva ogromna odricanja, a ja nisam mogla to, kao ni bilo šta drugo da radim “na pola”. Nakon završetka fakulteta, zaposlila sam se u struci, kasnije edukovala i za personalnog trenera i svu energiju koju sam nekada usmeravala u sport, usmerila u “drugu stranu medalje” sporta – trenerski posao, što je donelo i uspeh kakav sam priželjkivala.

Koja je najveća lekcija koju Vas je sport naučio?

Da medalju moram da osvojim sama svojim trudom, radom, odricanjem i disciplinom i da posle svakog pada i poraza ustanem i nastavim da se borim. Danas to primenjujem na sve što u životu radim.

www.instagram.com

Da li Vam je drago što se sin Luka okrenuo sportu? Koliki ste uticaj imali na njega u tom pogledu?

Luka je sedmi i osmi razred kao i celu srednju školu trenirao atletiku kod legendarnog Dragutina Topića. Bio je prvak države i u skoku udalj i u skoku u vis, nastupao za reprezentaciju i naučio sve lekcije kojima nas sport uči, zbog toga sam jako ponosna na njega. Sada je već druga godina na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru grafički dizajn, okrenuo se tome i nema više vremena za takmičarski sport, promenio je prioritete. Ono što je najbitnije, pristupa im isto kao i nekada treninzima. Uvek sam mu bila najveća podrška u njegovim izborima, najvažnije je da radi ono što voli i bude srećan.

Pored poziva fitnes trenera i snimanja za Blic televiziju, radite i u Skupštini Republike Srbije kao savetnica za ekonomiju. Kako Vam sve to polazi za rukom?

U Skupštini radim kao savetnik u Odeljenju za ekonomsko finansijska pitanja i navikla sam da u kancelariji počinje moj radni dan. U fitnes studiju imam svoj tim trenera sa kojima zajedno treniramo žene, bez njih bi to bilo jako teško. Snimanja za Blic sa ovom ekipom su za mene zadovoljstvo i ne padaju mi teško, uigrana smo ekipa i brzo i lako snimamo i radimo. Oduvek sam svojom najvećom vrlinom smatrala dobru organizovanost i disciplinu.

Gde je tu vreme za Vas i vaš trening?

Tri puta nedeljno nađem vremena da istreniram, ako uspem i više presrećna sam. Nekada treniram sama, a nekada sa devojkama koje treniram, to je onda posebna energija i zadovoljstvo.

www.instagram.com

Isti cilj

Vaš suprug je cenjeni ginekolog, da li je teško kada su u jednoj kući dve tako uspešne ličnosti i koja je je tajna opstanka braka koji traje od studentskih dana?

Nekad je lako jer imamo rezumevanje za onog drugog i pružamo podršku, nekada je teško kada jedva postižemo sve što želimo privatno i poslovno. Nema tu neke tajne, oduvek smo gledali u istom pravcu i težili istom cilju. Najbitniji nam je sin Luka i da koliko god radimo za njega uvek budemo tu.

Majke šampioni: Maja Dimitrijević


Najnoviji članci