back to top
mojatv

MAMAC ZA NAIVNE! LAŽNA NAGRADNA IGRA POJAVILA SE NA FEJSBUKU: Građani prijavili prevaru, policija upozorava na oprez

Uprava crnogorske policije upozorila je da se na društvenoj mreži Fejsbuk organizuje lažna nagradna igra na profilu pod nazivom „Uvoz automobila – Auto Marković“ – Kanjiža, putem kojeg korisnicima društvene mreže šalju obaveštenje da su slučajnim odabirom postali srećni dobitnici vozila marke „VW Golf VII“.

“Nakon obaveštenja o dobitku, navodni dobitnici dobijaju pozive u kojima im se preko pomenutog profila upućuju instrukcije kako bi izvršili uplate za troškove poreza, šlep službe i prenosa vlasništva”, navode iz policije.

Istakli su da se Odelenju bezbednosti Podgorica obratilo više građana koji su podneli prijave, u kojima su naveli da su izvršili uplate po datim instrukcijama. Nakon toga se svaki kontakt sa organizatorima nagradne igre izgubio.

“Mole se građani da budu oprezni i da ukoliko dobiju poziv za nagradne igre na internet stranicama i od neprovjerenih profila na društvenim mrežama, ne ostavljaju svoje lične podatke i ne vrše uplate novčanih sredstava, kako bi izbegli potencijalne neprijatnosti.

Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju osobe koja stoji iza spornog profila na društvenim mrežama”, zaključuje se u saopštenju UP.

Kurir.rs/Dan

Kurir

Najnoviji članci