back to top
mojatv

MARATONSKA BITKA BREDA I ANĐELINE VREDNA 500 MILIONA MOGLA BI DA ZAVISI OD JEDNOG BEDNOG DOLARA: Nova glavobolja za slavnu glumicu

Ogorčena pravna bitka oko francuske vinarije Miraval Breda Pita i Anđeline Džoli, čija se vrednost procenjuje na 500 miliona dolara, mogla bi da zavisi od jednog bednog dolara, piše Page Six, koji podseća kako holivudske zvezde ne biraju sredstva svađajući se oko vinarije koju su 2008. godine zajednički kupili po ceni od 28,4 miliona dolara u želji da započnu razvoj vinskog brenda. Pravni rat odvijao se na sudovima u Kaliforniji i Luksemburgu, a Page Six sada navodi da bi u sporu mogao da presudi iznos od jednog dolara.

Naime, u vreme kada su kupili vinariju, Pit je imao 60, a Džoli 40 odsto vlasništva. Međutim, neposredno uoči venčanja, 2014. godine, glumac je voljenoj prepustio dodatnih 10 odsto vlasništva, kao znak svoje ljubavi i odanosti, a tih deset odsto prodao je po simboličnoj ceni od jednog evra, odnosno 1,08 dolara.

Nakon kraja njihove ljubavi Džoli je svoj udeo u vinariji prodala reduzeću grupe Stoli, čiji je vlasnik ruski oligarh Jurij Šefler. Međutim, glumčevi advokati sada tvrde kako njegova bivša pritom nije platila iznos od jednog evra, odnosno 1,08 dolara, pa zbog toga sada od suda traže da poništi ugovor Džoli-Stoli.

O celom slučaju oglasila se uprava Stolija, koja kaže da nisu upoznati s bilo kakvim problemima vezanim za kupovinu 50 odsto Miravala, te da zbog toga nemaju nikakve brige.

Page Six, međutim, piše kako to mišljenje nema i pravni tim glumice koji se sada pita da li je ona platila sporni iznos ili ne. Podsećaju i kako je Pit ranije tvrdio da je Džoli odustala od njihovih ekskluzivnih pregovora o otkupu nakon što je rekla da želi da izađe iz Miravala, a pre nego što je kasnije prodala svoje deonice Stoliju.

Džoli je tada tvrdila da nisu imali nikakav dogovor u vezi s dvostranim pristankom na prodaju, dok Pit kaže da je ona prodala vinariju mimo njegovog znanja, što ona, jasno, poriče.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S)

Bonus video:

03:34
TAJNE BRED PITOVOG MLADOLIKOG IZGLEDA: Da li je sve u estetskoj hirurgiji, ili?

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci