back to top
mojatv

“MOJ DRUG MILIVOJ” Zagrlili se Srbin i Slovenac, JNA prijateljstvo nisu prekinuli još od 1985! A da vidite Branka i Gašija! (FOTO)

Da se uspomene i drugovi iz vojske nikad ne zaboravljaju, svedoči i prijateljstvo iz JNA Srbina Milivoja i Slovenca Janeza koji i dan-danas druguju i viđaju se jedan sa drugim.

Ko je služio vojsku u ono vreme, možda mu je bilo teško i dugo odsustvovanje od kuće, porodice, drugara, devojke, žene, ali u tih godinu dana stvarala su se neraskidiva prijateljstva od kojih mnoga traju decenijama, do današnjih dana.

Jedno takvo jeste drugarstvo Slovenca i Srbina koji su u popularnoj FB grupi Pronađi drugove iz bivše JNA, a koja se bliži svom 400.000. članu, objavili fotografiju ne iz davnašnjih nego iz sadašnjih dana.

Ali Janez je na grupi objavio i sliku sa polaganja svečane vojničke zakletve na kojoj je kao mlad vojnik koji pozira sa roditeljima, kojima je bio na ponos u vojničkoj uniformi.

Mlađe generacije to ne znaju, ali naši stari su verovali da ko nije služio vojsku, nije ni za život, ni za posao, ni za ženidbu jer se smatralo ili da zbog nečega nije sposoban ili da nije položio najveći ispit zrelosti za jednog muškarca – nije bio u vojsci koja je od dečaka i momaka pravila ljude spremne za život.

Nisu Janez i Milivoje jedini, da vidite Branka i Gašija…

Pa Uroša i Romana…

Posle 44 godine pronašli se stari drugovi iz Bilece – 64. klasa JNA. Septembarska klasa,1979 godine – Miloš i Mesud

Kurir.rs/SĐP/Facebook Pronađi drugove iz bivše JNA

Bonus video:

01:07
KURIR TV SPECIJAL! Božović: Srbija i Crna Gora ostaju najbolji prijatelji!

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci