mojatv

“MOJA DEDOVINA NIJE NA PRODAJU” Matija sa samo 10 godina najmlađi je domaćin u Srbiji i već planira šta će sa dedinim imanjem

Mladi pčelar rođeni je pobednik! Desetogodišnji Matija Novković iz Zemuna, preživeo je najtežu bolest i sada obnavlja dedin ranč.

Ana i Nenad su bračni par iz Zemuna, koji je prvo dobio ćerku Teodoru (završava osnovnu školu) i onda sina Matiju (2013.). Jedan inženjer i jedna prosvetna radnica nisu se nadali da će se njihov spokojni život jednoga dana okrenuti naglavačke.

Otkrili su da Matija (koji tada ima samo dve godine) ima zloćudni tumor na mozgu. Borba je trajala, a majka i dete su stotine dana proveli na onkologiji.

Matija se borio kao lav. Tako mali prošao je i operaciju i hemioterapije i zračenja. Jednostavno je rešio da pobedi!

Sad je jedan od najmlađih pčelara Srbije, jer je “opsednut” ovim divnim bićima od kojih zavisi život na planeti Zemlji. Ima košnice, ima prijatelje u udruženjima pčelara, a ranč (imanje) njegovog pokojnog dede je mesto na kome želi da gradi budućnost. Tako mali (ima 10 godina) već zna da želi da obnovi dedovinu i da se oženi u 18. godini. Čim stekne “zakonsku osnovu” za to.

Matija je potomak pčelara, koji su živeli pre više od pola veka na prostoru oko sela Progar i Boljevci nadomak jezera Živača (blizu Surčina).

Ovo je priča o životnoj borbi, neodustajanju i tome da ljubav i sloga uvek donose pobedu!

"moja dedovina nije na prodaju" matija sa samo 10 godina najmlađi je domaćin u srbiji i već planira šta će sa dedinim imanjem

1 / 9 Foto: RTS Printscreen/Moja dedovina

"moja dedovina nije na prodaju" matija sa samo 10 godina najmlađi je domaćin u srbiji i već planira šta će sa dedinim imanjem"moja dedovina nije na prodaju" matija sa samo 10 godina najmlađi je domaćin u srbiji i već planira šta će sa dedinim imanjem"moja dedovina nije na prodaju" matija sa samo 10 godina najmlađi je domaćin u srbiji i već planira šta će sa dedinim imanjem"moja dedovina nije na prodaju" matija sa samo 10 godina najmlađi je domaćin u srbiji i već planira šta će sa dedinim imanjem

Domaćinov zadatak je da okupi tzv. mobu (ispomoć prijatelja, kumova, komšija) na tri dana.

- Advertisement -

Veoma kratak rok da se obnovi kuća, ali čuda se dešavaju!

Kurir.rs/RTS/Moja dedovina

Kurir

Najnoviji članci