back to top
mojatv

MUŠKARAC IZ VRŠCA UHAPŠEN ZBOG TEŠKE PREVARE Unosio viruse u kompjutere, ZGRNUO SKORO 2.000.000! Evo kako mu je to pošlo za rukom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Policijskom stanicom Vršac i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal uhapsili su P. M. (33) zbog postojanja osnova sumnje da je od decembra 2023. godine do danas vršio krivična dela pravljenje i unošenje računarskih virusa, neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka i računarska prevara, saopštio je MUP.

On se sumnjiči da je u više navrata zloupotrebio jednu platformu za platni promet i na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 1.800.000 dinara.

00:19
Hapšenje u Vršcu

Policija je pregledom računara i računarske opreme koje osumnjičeni koristi pronašla dokaze o izvršenju navedenih krivičnih dela.

Osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, ističe se u saopštenju.

Kurir

Najnoviji članci