back to top
mojatv

“MUŽ ME POZVAO I REKAO DA NEMA VIŠE NAŠE ĆERKE!” Majka ubijene Adriane na sudu ispričala šta im je bila JEDINA GREŠKA kobnog dana

U nastavku današnjeg ročišta u Višem sudu u Beogradu po tužbi roditelja ubijene devojčice Adriane Dukić u OŠ “Vladislav Ribnikar”, posle oca Daneta Dukića, svedočila je njena majka Biljana Paunović koja je pre izlaganja zatražila pauzu da se smiri nakon svega što se ispričao njen suprug.

– Mi smo svi u porodici vezani kao creva, jako smo bliski, a sa Adrianom sam od kada je ušla u pubertet imala odnos kao sa najboljom drugaricom. Ona dođe iz škole i kaže mi: “Mama imam svašta danas da ti pričam”. Ona je posebna i donela nam je veliku radost koju smo čekali. Anči je bratu i sestri bila kao druga majka. Bratu podrška u svemu, sestri uzor – priča majka i zastajkuje posle svake rečenice uplakana.

– Bila je zrela, odgovorna, divna. Htela je da postane doktor kako bi izlečila deku koji boluje od srca. On joj je govori: “Mila moja, ti kad budes bila doktor deke više neće biti”, a otišla je pre njega.

Uz kratak predah i gutljaj vode, Biljana je nastavila i osvrnula se na kobni 3. maj.

– Zamolila me da sutradan ne ode u školu na kontrolni iz matematike… Nije otišla na njega, otišla je zauvek. Prvo sam čula za Dragana taj dan, jako me je to pogodilo. On je sve voleo i uvek kad vidi moju decu viče: “Evo Dukića, stigli su”. Ja sam tada pozvala Daneta i rekla mu da samo ode da pokupi Adrianu u školu. Prvo sam bila potpuno opuštena, a onda me pozvala Adrianina drugarica iz drugog odeljenja i rekla da su oni svi kod kuće i da se Adriana ni njoj ne javlja, tu sam počela da paničim – kaže Biljana i nastavlja:

– Otišla sam do stana i očekivala sam da ću je videti, ali nije je bilo. Dok sam išla do škole gledala sam na svakom autobuskom stajalištu, svuda… Dane mi je rekao da su svi u jednoj učionici sa psihologom jer se čisti Draganova krv pa da to ne gledaju, ali da je sve u redu. Nije mi bilo jasno, ali smirivala sam se. Ja sam ostala ispred škole, a Dane otišao u policiju. Kasnije me pozvao i u plaču vikao: “Nema više naše Adriane”, ja sam samo kleknula i vrisnula, ne znam ko me je ni kad odvezao kući…

Kako je ispričala Biljana, smatra da im je jedina greška što su dete odveli na vreme u školu.

– Kad me je Dane pitao gde ćemo je sahraniti rekla sam mu da to nije bio naš plan, da je trebalo da ih krstimo, da idemo na more, a ne da sahranjujemo ćerku od 14 godina. Ovde smo je sahranili jer je mnogo volela Srbiju, njenu tradiciju, sve… Prijateljima u Parizu je stalno govorila: “Hajde da vas učim da igrate kolo” – kaže uplakana majka i dodaje:

– Svi koji su tog dana pokupili svoju decu su srećni, a mi smo doživotno mrtvi, život nam se pretvorio u odlazak na groblje. Možda bi mi malo bilo lakše da se sve desilo u Francuskoj, a ovde kao da je ubio brat. Nisu oni bili u diskoteci ili tržnom centru, bili su na pravom mestu. Adriani se, ako me čuje, a znam da me čuje, izvinjavam što sam je taj dan poslala u školu.

Biljana je objasnila da Adriana nikada nije spomenula dečaka ubicu.

– Mi smo čak uspeli da prebacimo sve sa njenog telefona, tražila sam neku prepisku sa njim, bilo šta, da ga je neko bar pomenuo, ali nije bilo ničega.

- Advertisement -

Naredno ročište zakazano je za 25. mart kada bi trebalo da se izjasne i roditelji dečaka-ubice.

Bonus video:

10:00
VLADISLAV RIBNIKAR

Kurir

Najnoviji članci