back to top
mojatv

NA JUGOVIĆEVU ĆE NICATI NOVI ŠAMPIONI: Grad Novi Sad privodi kraju pripreme za izgradnju atletskog kompleksa (FOTO)

U NASTAVKU realizacije višegodišnjeg kapitalnog projekta od nacionalnog značaja, izgradnje atletskog stadiona i dvorane namenjene kraljici sportova na Jugovićevu, Grad Novi Sad privodi kraju aktivnosti radi izrade neophodne tehničke dokumentacije za budući Atletski kompleks u tom modernom naselju sa oko 10.000 stanovnika.

на југовићеву ће ницати нови шампиони: град нови сад приводи крају припреме за изградњу атлетског комплекса (фото)

Pres služba Grada Novog Sada

Atletski stadion kapaciteta 4.000 gledalaca, površine skoro 18.000 kvadratnih metara, biće objekat po najvišim standardima kako bi svetska šampionka u skoku udalj Ivana Vuleta, drugi naši vrhunski atletičari kao i oni koji tek dolaze, imali najbolje uslove za treninge i takmičenja.

Otvoreni sportski tereni na novom stadionu prostiraće se na više od 3.700 kvadratnih metara a oni pomoćni, za bacačke discipline, na 10.200 kvadrata. Planirana je atletska staza standardne dužine od 400 metara, sa najmanje osam trkačkih traka, kao i staza sa stipl-čez.

Nova atletska dvorana, površine malo veće od 25.000 kvadrata, moći će da primi 2.150 gledalaca. Prema projektnom zadatku taj objekat treba da sadrži ovalnu atletsku stazu dužine 200 metara, sa šest trkačkih traka, urađenu na betonskoj podlozi.

Kako je navedeno na internet stranici Grada, ukupni procenjeni iznos sredstava potrebnih za izgradnju celokupnog Atletskog kompleksa na Jugovićevu je malo veći od 4,5 milijardi dinara. Pošto je reč o vrlo zahtevnom projektu u finansijskom pogledu, ranije je navedeno da se u realizovanju te investicije očekuje podrška republike i pokrajine.

na jugovićevu će nicati novi šampioni: grad novi sad privodi kraju pripreme za izgradnju atletskog kompleksa (foto)
Foto: Прес служба Града Новог Сада

POGLEDAJ GALERIJU

– Novi sportski centar u Novom Sadu imaće veliki značaj ne samo za vrhunske atletičare koji postižu zavidne rezultate, nego i za lokalni, regionalni i ukupni razvoj sporta u Srbiji – neveo je investitor istakavši istovremeno i velike turističke i finansijske potencijale tog budućeg sportskog kompleksa.

Prema gradskom programu uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu predviđen je i nastavak izrade tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe atletskog centra.

- Advertisement -

Na lokaciji Jugovićeva je minulih nekoliko godina izgrađeno 12 stambenih objekata sa ukupno 1.972 stana za pripadnike snaga bezbednosti, u okviru takođe projekta od nacionalnog značaja koji je finansirala Republika Srbija dok je Grad Novi Sad izgradio nedostajuću infrastrukturu za taj stambeni kompleks.

Planirano je i da, uz stambeni blok za pripadnike službi bezbednosti, na Jugovićevu budu izgrađeni i nova osnovna škola i obdanište, čime će to novo naselje na severozapadnoj strani grada biti još atraktivnije za život.

na jugovićevu će nicati novi šampioni: grad novi sad privodi kraju pripreme za izgradnju atletskog kompleksa (foto)
V.N.

Najnoviji članci