back to top
mojatv

NADAL PONOVO OSETIO BOL NA PROBLEMATIČNOM MESTU: Rafa se oglasio posle eliminacije iz Brizbejna

Španski teniser Rafael Nadal poražen je od Australijanca Džordana Tompsona posle preokreta sa 2:1 u setovima na turniru u Brizbejnu.

Nakon povratka na teren posle godinu dana pauze, Nadal je u svom trećem meču ponovo osetio zdravstvene probleme u predelu kuka, koji je operisao prošlog leta.

“Bol je na istom mestu, ali osećam da je mišić u pitanju od umora. Prošle sezone je to bila tetiva i osećaj je bio potpuno drugačiji. Više sam osetio. Jedini problem je što je isto mesto, pa sam zabrinutiji nego inače”, rekao je Nadal i dodao:

“Nadam se da su mišić ’napunjeni’ posle nekoliko dana napora i veoma teškog meča. Već sam rekao da mi je cilj da budem konkurentan za nekoliko meseci. Tačno je da sam odigrao dva meča. Mnoge stvari mogu da se dogode mom telu posle godinu dana bez takmičenja. Nadam se da je samo mišić u tom predelu opterećen”.

Nadal je u Brizbejnu savladao Dominika Tima i Džejsona Kublera.

“Već sam rekao da nisam došao ovde da osvajam turnire. Došao sam da ponovo igram tenis i dam sve od sebe. Nadam se da ću se osećati bolje za nekoliko dana. Ako ne, uradiću testove. Videćemo šta se dešava”.

Rafa se seli u Melburn, gde 14. januara kreće Australijan open.

“Ono što je sada bitno je da sam uspeo da odigram tri meča u Brizbejnu. Moj rival je igrao dobro i moramo mu odati priznanje”, objasnio je Nadal.

Kurir

Najnoviji članci