back to top
mojatv

“NEMA SILE KOJA ĆE NAMETNUTI SRBINU DA VOLI NEKU IZMIŠLJENU BOSNU”: Dodik nakon 32. rođendana RS kazao da ona predstavlja SLOBODU

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske poručio je da je ona “svečanom proslavom najvažnijeg dana za sve Srbe, 9. januara, poslala poruku mira, ljubavi i slobode celom svetu”.

– Ne postoji jača sila od ljubavi prema otadžbini i svi stanovnici Republike Srpske su pokazali kako to izgleda kada volite i ne date svoje – naveo je Dodik u objavi na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

On je napisao da Republika Srpska predstavlja slobodu za srpski narod.

– Ona je naš život i naša kuća i nikakve pretnje koje slušamo godinama, pa i u ovim danima slavlja, nikada to neće promeniti, samo su ojačale naše uverenje da je ono što radimo ispravno. Nema te sile koja može doći i nametnuti bilo kom Srbinu da voli neku tamo izmišljenu Bosnu, a da zaboravi na ponos i sreću koji se u njemu bude i pri samom pomenu imena Republike Srpske – poručio je Dodik.

On je dodao da stanovnici Republike Srpske “vole svaki njen deo, njena polja, šume, livade i reke i zato ih ne daju i nikada neće dopustiti da im otmu njihovo i da im uzmu njihovu Republiku”.

– Nikakve ambasade, pa ni američke i britanske, i nikakvi Bećirovići, Komšići, Konakovići, Zvizdići, Salkići i slični likovi na političkoj sceni koji bi najradije da je BiH unitarna neće izmeniti ni njenu istoriju, a ni realnost da je sastavljena i od Republike Srpske, koja ih toliko nervira i koju toliko mrze. Mi ne želimo nikome ništa loše – naveo je Dodik.

Република Српска је свечаном прославом најважнијег дана за све Србе, 9. јануара, послала поруку мира, љубави и слободе цијелом свијету. Не постоји јача сила од љубави према отаџбини и сви становници Републике Српске су показали како то изгледа када волите и не дате своје.…
— Милорад Додик (@MiloradDodik) January 10, 2024

On je naglasio da niko Srbe ne može naterati da prihvate BiH.

– Naša poruka za njihovu mržnju je naša ljubav, koju ništa ne može da oslabiti, pa ni prijetnje nekim procesuiranjima i napadima na naš narod.Pokazuju svoju nemoć. Naša kuća je naša Republika, pa neka se ljuti ko god hoće i neka pokuša šta hoće. Mi nigde ne idemo i svoje nikome ne damo. Republika Srpska živi jače i snažnije u srcu svakog Srbina i drugih koji žive ovde i svu svoju snagu ću usmeriti da bude sve jača, moćnija, uređenija i lepša – zaključio je Dodik.

(Kurir.rs)

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci