back to top
mojatv

NEMA VIŠE VARANJA NA TINDERU! Aplikacija pooštrava pravila – moraćete da dokažete da ste na slici zaista vi!

Svako ko se prijavi za dobrovoljnu “šemu” dobiće ikonu na svom profilu, koja potvrđuje da su njihova starost i sličnost autentični.

Aplikacija za upoznavanje više puta je bila na meti prevaranta.

Dobrotvorna organizacija za podršku žrtvama rekla je da je taj potez dobrodošao, ali je dodala da su platforme poput Tindera potrebne da bi “išle dalje”.

„Obezbeđivanje da je verifikacija lične karte obavezna u svim aplikacijama za upoznavanje, a ne opciona, bilo bi robusnije“, rekao je portparol dobrotvorne organizacije Vejn Stivens.

Prevara – poznata i kao catfishing – uključuje osobu koja ulazi u vezu dok se pretvara da je neko drugi.

Njihov cilj može biti da nekoga prevare u romantičnu vezu, često sa ciljem da prevare novac.

Bilo je poziva na oštrije akcije u borbi protiv ove prakse.

Tinder kaže da sistem koji uvodi treba da pruži korisnicima više samopouzdanja da su ljudi koje upoznaju u aplikaciji oni za koje kažu da jesu.

Videće da korisnici koji verifikuju fotografiju dobijaju plavu ikonu kamere, a oni koji dokažu da je njihova lična karta autentična dobijaju plavu značku ikone lične karte. Svako ko završi oba koraka dobiće plavu kvačicu.

Sistem je uveden u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine.

Firma kaže da su oni koji su izabrali da budu verifikovani u ovim zemljama imali mnogo veće šanse da dobiju podudaranje – sa povećanjem podudaranja od 67% u poređenju sa neproverenim korisnicima.

- Advertisement -

Zajedno sa Velikom Britanijom, alat se takođe donosi za ljude sa sedištem u SAD, Brazilu i Meksiku.

To nije prva takva inicijativa iz aplikacije – koja je preuzeta više od pola milijarde puta, a sebe opisuje kao „najpopularniju svetsku aplikaciju za upoznavanje novih ljudi“.

Kurir

Najnoviji članci