mojatv

NEOPREZNI NESTAJU U DIMU I PLAMENU: Sve učestaliji slučajevi stradanja u Srbiji izazvani gušenjem i vatrenom stihijom

MEŠTANKA Bečeja Živomirka K. (73), nastradala je u požaru koji je u noći između subote i nedelje izbio u njenoj kući u Partizanskoj ulici 21.

неопрезни нестају у диму и пламену: све учесталији случајеви страдања у србији изазвани гушењем и ватреном стихијом

Foto: Printskrin

Vatra je, nezvanično saznajemo, buknula iza ponoći. 

Nesrećnu ženu bez znakova života ispred kuće je pronašla njena ćerka. Zašto je buknula vatra tek treba da se utvrdi, a prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da je vatra planula zbog neispravnih instalacija. U požaru je izgoreo deo nameštaja. 

Vatrogasci i druge službe brzo su stigli na lice mesta, ali nesrećnoj ženi, nažalost, nije bilo spasa. 

Na telu stradale, koja je sama živela u kući, kako saznajemo, nema tragova opekotina i ono je preneto u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu da se utvrdi tačan uzrok smrti. 
Pojedine komšije i stanari Partizanske ulice kažu da nisu čuli za požar i tragičnu sudbinu starice. 

– Znam da je živela sama, a ćerka koja živi i radi u Novom Sadu, dolazila je svakog vikenda da je poseti – kaže Živomirkina komšinica. – Tek kada sam se vraćala sa pijace, na njenoj kapiji sam videla traku. Grupa ljudi je stajala ispred i neko je rekao da je komšinica umrla. Jako mi je žao, nismo se družile, ali smo se na ulici uvek pozdravljale. U petak sam je videla na ulici, mahnula mi je. 

Ovo je, nažalost, poslednja u nizu sličnih tragedija koje su se dogodile u Srbiji s početkom hladnih jesenjih dana. 

Koliko pre samo nedelju dana, u jednom niškom naselju, u porodičnoj kući, ugušili su se poznati tiktokeri, supružnici Igor (38) i Brankica (41), od gasa iz plinske boce, dok su pokušavali da se dogreju. 

– Izgleda da im je bilo mnogo hladno, pa su uključili taj šporet na plin, da se ugreju – kaže kroz suze Miroslav Nešić, Igorov otac. – Mladi ljudi, uzeli se pre tri godine, mučili se, kućili. Nije im se dalo da žive, postanu roditelji. Tuga… 

- Advertisement -

Tri osobe povređene su 25. novembra, u požaru koji je izbio u mesari u Surčinu. Dve su prevezene u KBC “Bežanijska kosa”, a jedna na kliniku za opekotine. Srećom, niko nije smrtno stradao. 

– Više od 20 vatrogasaca gasilo je požar – ispričao je jedan od očevidaca koji je gledao kako vatrena stihija nosi sve pred sobom. – Uspeli su da ugase vatru, ali dve žene i jedan muškarac, radnici mesare, nagutali su se dima i imaju lakše povrede. Dobro je da su živi ostali. 

TRAGEDIJA U ŽELEZNIKU

NAJVEĆA tragedija dogodila se početkom novembra, kada je u požaru koji je buknuo u jednoj baraci u Železniku, poginulo trogodišnje dete. Dečak je, kako saznajemo, u trenutku kada je vatra zahvatila objekat, bio sam u kući. Njegova majka izašla je “na tren” napolje, kako bi stariju ćerkicu (9), zajedno sa sinom (6), odvela u školu. Trogodišnjaka je majka ostavila da još malo spava i ne izlazi na hladnoću, ne sluteći moguću tragediju. Uzrok požara, kako je utvrđeno, bile su neispravne instalacije.

Najnoviji članci