back to top
mojatv

NIŠLIJA (20) PLATIO POZNANIKU DA MU LIKVIDIRA TETKU, ALI SE PLAN IZJALOVIO: Detalji sukoba oko nasledstva i STRAVIČNOG PLANA

Dvadesetogodišnji Nišlija I.S. planirao je da ubije rođenu sestru svoga oca kako bi je sprečio da mu uzme deo kuće na koji je imala pravo kao naslednik.

Mladić je u ovoj opasnoj nameri otišao toliko daleko da je angažovao poznanika D.S. (39) obećavši mu novac za ubistvo tetke. Međutim, D.S. je ovu ponudu odlučio da iskoristi i da od I.S. uzme novac i to unapred bez ozbiljne namere da ubistvo izvrši. Besan što mu se plan izjalovio dvadesetogodišnjak je D.S. prijavio policiji za iznudu a ovaj ga je otkucao kao naručioca ubistva tetke. Sve je počelo nakon što je dvadesetogodišnjaku preminuo otac.

– I.S. je živeo sa ocem u kući koju je nasledio od svojih roditelja. Otac je nedavno preminuo pa je njegova sestra, a tetka dvadesetogodišnjaka koja ne živi u Nišu, odlučila da zatraži nasleđe na koje je imala po zakonu pravo. Besan što je tetka odlučila da mu uzme deo kuće odlučio je da je ubije.

Za ostvarenje ove svoje namere angažovao je D.S. prevejanog kriminalca koji je u zatvoru proveo dvadesetak godina. Međutim, on nikada nikoga nije ubio već je robijao uglavnom zbog krađa – objašnjavaju sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Krajem januara I. S. je angažovao D.S. da mu likvidira tetku zašta mu je obećao 5.000 evra. Međutim, D.S. je tražio novac unapred, i to hiljadu evra u gotovini i automobil vredan 1.500 evra da ga ne bi prijavio za naručivanje tetkinog ubistva. Kada je shvatio da će verovatno ostati bez novca, a tetka ostati živa, I.S. je odlučio da se osveti nesuđenom plaćenom ubici pa je otišao u policiju i prijavio ga za iznudu.

Međutim, kada je D.S. priveden kao iznuđivač uzvratio je udarac i I.S. prijavio za zaveru za teško ubistvo pa su uhapšena obojica. Ono što još govori da je I.S. postupao potpuno neracionalno je i činjenica da nije bio svestan da bi, u slučaju da je ubio tetku, pravo na polovinu njegove kuće imali njeni naslednici pa bi zločin uzalud izvršio. Policija je saopštila da se oni sumnjjiče da su izvršili krivično delo organizovanje, planiranje i dogovoranje izvršenja teškog ubistva. a D.S. i za iznudu. Oni će u subotu biti privedeni na saslušanje osnovnom javnom tužiocu.

Kurir.rs/Informer

Bonus video:

05:13
UBICA SA CETINJA UNAPRED PLANIRAO MASAKR?! Stručnjaci saglasni u jednom: OVA 3 DETALJA JASNO UKAZUJU NA PREDUMIŠLJAJ

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci