NOVI MOST U ČAČANSKOJ LOZNICI POVEZIVAĆE ČETIRI PUTA: Meštani sela konačno odahnuli: Posle izgradnje, nema straha od poplava

Mesna zajednica Loznica udaljena svega tri kilometra od centra Čačka od početka ove godine četiri puta se našla pod vodom usled obilnih padavina koje su pogodile zapadnu Srbiju u junu i julu. Meštani sada mogu da odahnu jer je njihovim problemima konačno došao kraj – preko lozničke rečice gradi se novi most.

U čačanskoj Loznici je ovoga jutra naša dopisnica Kurira, Violeta Jovičić koja je u razgovoru Zoranom Kojovićem meštaninom čačanskog sela Loznica saznala o čemu je reč.

01:34
LOZNICA MOST

On je istakao ogromni značaj ovog mosta koji trenutno prolazi kroz proces izgradnje.

– Ovaj most će povezivati ne samo meštane iz Loznice, već i one iz Dragačeva, čime se faktički četiri puta presecaju u ovom području. Osim toga, meštani iz četvrti Jezdina će imati lakši pristup, bez straha od poplava koje su ranije predstavljale problem – rekao je.

Projekat mosta vredan je oko 7 miliona dinara i predstavlja deo šire strategije zaštite od poplava u čitavoj zapadnoj Srbiji. Nakon prethodnih poplava, mnogi infrastrukturni projekti su sprovedeni kako bi se sprečili slični scenariji u budućnosti.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci