back to top
mojatv

NOVOGODIŠNJI HIT-CENOVNIK IZ PRANJANA! Skroz ispisan rukom, a ovo su cene! Evo pošto je kilogram roštilja za Srpsku novu (FOTO)

GORNJI MILANOVAC – Selo Pranjani na obroncima Suvobora jedno je od retkih koje je organizovalo doček u samom centru u seoskom renoviranom domu.

Veliki broj meštana ovog, ali i okolnih sela proveli su najluđu noć upravo u Pranjanima, a kako se o dobrom provodu priča već danima, na istom mestu biće organizovan i doček Pravoslavne nove godine.

– Dobre stvari ne treba menjati, već ih treba negovati i ponoviti. Zašto veliki dočeci moraju biti samo po gradovima i turističkim centrima? Pranjani su dokaz da i u jednom malom srpskom selu provod može biti odličan, kažu za RINU organizatori.

Za doček Srpske nove godine u Pranjima neizostavna je domaća hrana, ali i dobra narodna muzika. Ovaj put angažovani su muzičari Sena i Vlade, ali neće izostati ni zlatni violinisti.

– Naše selo je poznato po violini, tako da su ti zvuci neizbežni na svakom veselju. Ne može bez toga da prođe. Sada će nam doći Dušan Spasojević, koji je na Saboru ovojio jednu od prestižnih nagrada, dodaju organizatori. Ono po čemu je doček u ovom selu nadaleko poznat, jeste cenovnik pistupačan za svačiji džep.

– Nismo hteli da budemo alavi, nego želimo da se ljudi lepo provedu, a i da ne potroše čitavu platu za tu jednu noć. Primera radi, kilogram mešanog mesa sa roštilja koštaće 2.000 dinara, a porcija vrata o 400 grama 1.000 dinara. Vešalice, po porciji od takođe 400 grama, konobari će nuditi po istoj ceni od 1.000 dinara. U ponudi će naravno, pored predjela, pihtija, sireva čija porcija se kreće od 200 dinara, cene pića su takođe veoma zanimljive, kažu za RINU organizatori.

Cena piće takođe su povoljno i svakodnevne, bez obzira što je u pitanju najluđa ali i paprena noć.

Pivo će se prodavati po svakodnevnoj ceni od 200 dinara, dok će dva litra špricera od rozea koštati 1.500 dinara, dodaju oranizatori.

Kurir.rs/RINA

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci