back to top
mojatv

OBJAVILA SOPSTVENU SMRT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Imala samo 25 godina, patila od AGRESIVNOG raka, a emotivna poruka rasplakala svet

Žena je objavila sopstvenu smrt od raka u srceparajućem postu na LinkedIn-u u kojem opisuje kako je ‘izabrala radost’ u poslednjim danima svog života.

Danijela Takrai, 25, HR profesionalac iz Lidsa, unapred je napisala svoje završne reči koje izazivaju razmišljanje za svoju porodicu da ih objavi u njeno ime nakon njene smrti od retkog i agresivnog oblika raka žučnih kanala, takođe poznatog kao holangiokarcinom.

Objava je od tada prikupila skoro 35.000 lajkova jer su ljudi bili dirnuti Danijelinim pozitivnim stavom uprkos njenim tragičnim okolnostima. Dok je odala počast svojoj porodici, vereniku Tomu i psu Leu, Danijela – koja je radila kao HR u agenciji za digitalni marketing, podstakla je svoju mrežu da „uživa u malim stvarima“ u životu i „ceni svaki trenutak“. Napisala je:

– Ako ovo čitate, to znači da sam umrla od borbe sa rakom i moja porodica objavljuje moju poslednju poruku u moje ime. Prvo, samo želim da kažem da nisu svi karcinomi uzrokovani izborom životnog stila, u nekim slučajevima je to genetika ili se, nažalost, jednostavno dešava. U mom slučaju, uprkos tome što sam bila veoma zdrava i aktivna, počeo je rak u mojim žučnim kanalima koji nije bio uzrokovan ničim pod mojom kontrolom i moj život više nije bio isti. Holangiokarinom je redak agresivan rak koji često nema očigledne uzroke i lek. Zaista se zaista nadam da će se u godinama koje dolaze uraditi više istraživanja o ovoj užasnoj okrutnoj bolesti kako bi se moglo spasiti više života.

Uz svoju objavu, Danijela je izabrala crno-belu fotografiju na kojoj šeta psa duž plaže. Emocionalna poruka se nastavila:

– Dakle, ako se to kaže, iako ne možemo da kontrolišemo šta nam se dešava, možemo da kontrolišemo kako reagujemo. Odlučila sam da ne žalim za životom koji sam izgubila uprkos tome što sam bio tako uništen, već da uživam u svakom trenutku koji mi je ostao. Kao što sam uvek govorila i verovala, treba uživati u malim stvarima u životu i ceniti svaki trenutak! Romantizujte svoj život! Radite sve što vas čini srećnim i ne dozvolite nikome da vam oduzme radost života.

Volela sam svoj život. Sve što sam postigala bilo je ono što sam želela. Volela sam svoj posao, verenika, porodicu, prijatelje i psa, kuću koju smo hteli da kupimo i budućnost koju smo sebi pravili. Leo, moja beba od krzna je definitivno dovedena u moj život da mi ulepša najmračnije dane.

Pre sedam meseci, Danijela je objavila ažuriranje o svojoj borbi protiv raka, otkrivajući da je imala resekciju jetre i operaciju žučne kese. Danijela je objavila svoje slike na bolničkom odeljenju, rekavši da odvaja vreme da se „odmara, oporavi i ponovo nauči da hoda“, dok je tražila preporuke za TV i film.

Danijela je radila u HR sektoru sa samo 26 godina od jula 2022, a prethodno je studirala na Univerzitetu Njukasl. U objavi na Instagramu svog poslodavca, opisala je svoju ulogu kao uključivanje novih početnika i podršku zaposlenima.

Ljubiteljka muzike rekla je da će njeni gosti na večeri iz snova biti Adel i Dejv Grol i opisala kako je volela fudbal, jela u restoranima i provodila vreme sa voljenima. Ona je dodala da njenom trogodišnjem engleskom seteru Leu treba mnogo šetnji i pažnje.

Danijelina poruka je ostavila slomljenog srca na internetu, a mnogi su požurili da izraze saučešće i dobre želje za njenu porodicu.

- Advertisement -

Jedan je rekao: „Bukvalno sam u suzama. Pošto joj je u avgustu dijagnostikovan rak dojke stadijuma 1A, a zatim operacija (lumpektomija) praćena zračenjem, ova njena poruka stiže kući.’

Drugi je rekao: ‘Vau. Tako hrabre reči od nekoga koga nikad nisam sreo, ali su me mnogo naučile.’

Treći je prokomentarisao: ‘Vi ste neverovatna dama, sa kakvom divnom porukom da nam ostavite, neka se odmarate u raju.’

„I na kraju, mom dragom, lepom Tome, volim te i uvek ću te voleti. Hvala vam što me podržavate i što ste doneli toliko ljubavi i sreće u moj život. Idi sada uživaj u svom životu, zaslužio si to.’

(Kurir.rs/DailyMail/A.G.)

Bonus video:

02:12
ZAŠTO SE VRATILA ZABORAVLJENA BOLEST?! Pedijatar otkriva: Deca nisu u kontaktu sa VIRUSIMA, imunitet im se kolektivno ulenjio!

Kurir

Najnoviji članci