back to top
mojatv

OBOŽAVAĆETE NAJBRŽI RECEPT ZA SLASNE MINI KROFNE: Testo se ne mesi, tajna je u dva sastojka, a jedan od njih je omiljeno piće Srba

Mirisne, sočne, male krofnice svi obožavamo – fin i slastan zalogaj koji može da se jede i u slatkoj i u slanoj varijanti, a posebno su popularne u ovim zimskim, hladnim danima kada smo često kod kuće.

Ovo je najbrži i najjednostavniji recept za mini krofnice, prave se super brzo i jednostavno i što je najvažnije – testo se ne mesi! Tajna je u dodatku jogurta i tek mrvice rakije!

Potrebni sastojci:

200 grama brašna
jedno veće jaje
180 ml do 200 ml jogurta
kesica vanilinog šećera
prstohvat soli
kašičica rakije
2 kašičice praška za pecivo
ulje

Priprema:

Jaja, vanilin šećer i so umutite žicom u jednoj posudi, u drugoj jogurt i rakiju.
Smesi sa jogurtom dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro promešajte, pa dodajte smesi sa jajima. Sve mešajte dok ne dobijete kompaktno testo.
Dublju šerpu napunite uljem, ali imajte na umu da krofnice treba da pliavaju u ulju, a ne da dodiruju dno posude. Ulje zagrevajte na srednjoj temperaturi, jer ako se krofnice prže na visokoj temperaturi neće biti prhke.
Uz pomoć dve kašike oblikujte loptice i spuštajte ih u zagrejano ulje. Vodite računa da šerpa ne bude pretrpana, a potrebno im je svega par minuta dok ne budu gotove i ne poprime zlatno-braon boju.
Služite ih posute prah-šećerom, karamel prelivom, uz marmeladu ili čokoladni krem.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci