back to top
mojatv

Odustao od muzike posle smrti sestre, a onda doživeo moždani udar: Skupljali su novac za njegovo lečenje, a malo ko zna kako sada izgleda

Miladin Šobić je rođen 7. januara 1956. u Nikšiću gdje je odrastao i završio srednju školu. Nakon srednje škole odselio se u Dubrovnik, gde je upisao Fakultet za turizam.

Blic preporučuje

Balašević je njega smatrao konkurencijom: Đoleta mnogi smatraju najvećim pesnikom među muzičarima, a evo koga je on NAJVIŠE CENIO

miladin šobić danas

Foto: youtube

Miladin Šobić danas

U studentskim danima je i napisao svoje najpoznatije pesme, a 1975. je snimio je prvi singl „To sam ja“/„Zazvoni zvono“.

Objavio je dva albuma, „Ožiljak“ (Diskoton 1981) i „Umjesto gluposti“ (Diskoton 1982), koji je dostigao platinasti tiraž. Takođe je snimio i treći album, „Barutana ljubavi“ koji nikad nije objavljen.

Naime, nakon teške bolesti i smrti svoje sestre, Šobić je prestao da se bavi muzikom i povukao se iz javnog života. Nakon toga, vratio se da živi u svoj rodni grad, Nikšić, a o njemu su počele da kruže razne legende.

Kolika je snažna autorska figura bio svedoči i to da je u jednom intervjuu Đorđe Balašević izjavio da otkad Šobić ne svira, on više nema pravog konkurenta.

miladin šobić

- Advertisement -

Foto: youtube

Miladin Šobić

– Činjenica je da sam Miladina Šobića voleo i da je tada postojala jedna dobra i interesantna plejada kantautora. Miladin je mnogo bliži Ibrici Jusiću, vrstan gitarista… To su bile neke šansonjerske večeri koje su bile u zaista dobroj konkurenciji – izjavio je jednom prilikom Balašević.

Iako se pričalo o Šobićevom povratku, on se nikada nije vratio muzici. Početkom 2013. godine Šobić je usled moždanog udara primljen u nikšićku hitnu službu. Nakon ukazane pomoći hitno je prebačen na kliniku za neurohirurgiju u Klinički centar Crne Gore, gde je operisan.

Miladin Šobić | Od druga do druga

Šobić je te godine dobio i najveće priznanje Nikšića, nagradu „18. novembar“. Početkom 2014. na kompakt disku reizdati su njegovi albumi, a celokupan prihod od prodaje išao je u fond za njegovo lečenje. Godine 2016. je dobio godišnju nagradu “13. jul”, a zatim i status istaknutog kulturnog stvaraoca u Crnoj Gori.

Najnoviji članci