OGLASIO SE LIVERPUL: VAR greška narušila integritet sporta

Fudbalski klub Liverpul saopštio je da je “narušen integritet sporta”, greškom koju je napravio VAR tokom utakmice u Londonu i poraza od Totenhema u Premijer ligi.

Liverpul je u subotu izgubio u Londonu od Totenhema sa 1:2, a u klubu su ljuti jer je sudija zbog ofsajda poništio gol Luisa Dijasa pri rezultatu 0:0 u 34. minutu, a VAR sudija posle pregledanja snimka nije promenio tu odluku.

Telo za profesionalne sudije u Engleskoj (PGMOL) je odmah priznalo propust i navelo da je posredi “značajna ljudska greška”, ;a te VAR sudije su do kraja vikenda bile oslobođene dužnosti.

Liverpul je naveo da će “istražiti dostupne opcije”.

“Fudbalski klub Liverpul prihvata priznanje PGMOL o sinoćnjim neuspesima. Jasno je da nije došlo do pravilne primene zakona fudbala, što je dovelo do narušavanja sportskog integriteta. U potpunosti prijvatamo pritiske pod kojima rade sudije utakmica, ali ti pritisci bi trebalo da budu ublaženi, a ne pojačani postojanjem i premenom VAR-a”, navodi se u saopštenju Liverpula, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

“Zbog toga je nezadovoljavajuće što nije bilo dovoljno vremena da se donese ispravna odluka i što nije bilo naknadne intervencije. To što su takvi propusti karakterisani kao ‘značajna ljudska greška’ je takođe neprihvatljivo. Bilo koji i svi ishodi bi trebalo da se utvrde samo pregledom i uz punu transparentnost. To je od vitalnog značaja za pouzdanost budućeg odlučivanja kako bi se osiguralo da se takva situacija ne ponovi”, piše u saopštenju Liverpula.

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci