OMOGUĆIO SINU DA LAKO DOĐE DO ORUŽJA: Proširena istraga protiv oca masovnog ubice iz Mladenovca

Više javno tužilaštvo u Smederevu proširilo je istragu protiv R. B. iz Mladenovca, oca U. B. koji se sumnjiči za masovno ubistvo 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona kod Smedereva i Mladenovca, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv opšte sigurnosti, saznaje Kurir!

– Naredba o proširenju istrage prema okrivljenom R. B. je rezultat utvrđenih činjenica i prikupljenih dokaza u dosadašnjem toku istrage, a ovom naredbom stavlja mu se na teret da je da je nabavio veću količinu vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živeo okrivljeni U. B., njegov sin, čime mu je omogućeno da dođe u posed tog oružja između ostalog automatske puške i pištolja koje je potom U. B. koristio prilikom izvršenja krivičnog dela teško ubistvo kada je lišio života devet lica i pokušao da ubije još 13 lica – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Okrivljeni R. B. je danas saslušan na okolnosti koje mu se stavljaju na teret naredbom o proširenju istrage.

Podsećamo, protiv R. B. se već vodi istraga zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a od momenta hapšenja isti se nalazi u pritvoru.

Takođe, u pritvoru se nalazi i U. B. protiv koga se vodi istraga zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i otmica, kao i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

GoSlim - smršaj zdravo

U pritvoru se i dalje nalaze njihovi rođaci B. G. i G. G. zbog postojanja osnove sumnje da su nedozvoljeno proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Kurir.rs)

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci