“OVA STVAR JE MOGLA DA SPREČI EKSPLOZIJU U SMEDEREVU!” Tasić otkrila GREŠKU programera bombaša koja je sve mogla da PROMENI

U Smederevu se dogodio tragičan incident u kojem je stanodavac aktivirao eksplozivnu napravu u zgradi gde je izdavao stan podstanarima. Incident se verovatno, prema rečima njegovog rođaka, dogodio zbog duga podstanara od 7.000 evra za neplaćene račune i promene brave na stanu.

Davorka Tasić, stručnjak za nekretnine, gostovala je u emisiji Puls Srbije gde je govorila o ovom događaju, ali i odgovorila na pitanje zbog čega stanodavac ne može jednostavno da izbaci stanare koji ne plaćaju kiriju.

– Ako ste regulisali ugovorom, odmah će te ga iseliti. Međutim, ukoliko idete na poverenje, a ovaj čovek je išao na poverenje, onda ne postoji pravni način da ih isterate jer su ta lica u posedu stana. Jedino je ugovor pravni osnov koji nas štiti – rekla je Tasić i dodala:

02:40
OVA STVAR JE MOGLA DA SPREČI EKSPLOZIJU U SMEDEREVU! Tasić otkrila GREŠKU programera bombaša koja je sve mogla da PROMENI

– Vi kada overite ugovor kod notara, on ga ne šalje poreskoj upravi. Dakle, vi tom overom ne postajete poreski obveznik. Vi ste poreski obveznik samim tim što nepokretnost dajete u zakup i dužni ste kao savestan građanin da prijavite da ostvarujete prihod od te nepokretnosti. Tu su ljudi u zabludi. Vi morate biti savesni i otići u poresku upravu, ali to nema nikakve veze sa sačinjavanjem ugovora i njegove overe. Jer vi na taj način štite sebe i svoju imovinu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:27
SMEDEREVO: U eksploziji zgrade poginula jedna, a povređene dve osobe

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci