back to top
mojatv

OVE ZEMLJE NAJBOLJE PROLAZE U VREME SEZONSKIH BOLESTI: Razlog je jedan, a evo kako da pojača imunitet kod dece

U ovom periodu kada je ogroman broj obolelih od respiratornih i stomačnih infekcija, kada su bolesni roditelji, deca, pedagozi… pojedine zemlje u svetu dobro se nose sa ovim problemima. Prema Blumbergovom globalnom indexu zdravlja to su: Španija, Italija, Island, Japan, Švedska, Australija, Singapur, Norveška i Izrael. Ovo su primorske zemlje u kojima je redovan unos joda i vitamina D daleko veći nego u drugim zemljama. Takođe, specifičan način ishrane, koja je bogata algama, među kojima je najznačajnija spirulina, koja podržava i potpomaže prirodni imunitet.

Kako je na naše područije deficitarno jodom, a i drugim mikroelementrima, a ishrana je vrlo oskudna pogotovo supstancama važnim za normalno funkcijonisanje imunog sistema, preporuka je da se uzimaju proizvodi koji sadrze potrebne mikroelemente i potpomazu imunitet. Bitno je koristiti proizvode koji sadrže jod, spirulinu i beta glucan, pored uobičajnih mikroelemenata koji uticu na jačanje imuniteta kao što su vitamin C, vitamin D, zatim selen i cink.

Uloga beta-glucana je veoma značajna jer stimuliše aktivnost belih krvnih zrnaca koji su ključni u borbi protiv infekcija.

Ono što je veoma važno jeste da se mora pridržavati preporučenih doza koje je lekar predložio.

B.Pavlović

Kurir

Najnoviji članci