back to top
mojatv

OVO JE KAZNA KOJU MOGU DA DOBIJU UBICE DANKE ILIĆ Radnici Vodovoda pregazili devojčicu, pa je bacili na deponiju! HOROR

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je da je Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić (2), određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka. Dvojici osumnjičenih, na teret se stavlja da su 26. marta kao saizvršioci počinili krivično delo teško ubistvo.

Advokat Ivan Gvozdenac kaže za Kurir za je za ovo krivično delo zaprećena kazna doživotnog zatvora.

– Iskreno, verovatno kao i sve, jako me je pogodila sudbina ovog deteta. Prema informacijama koje sam uspeo da saznam iz medija a u kojima se navodi da je nesrećno dete bilo živo posle udaranja vozilom i da je smrt nastupila asfiksijom, odnosno gušenjem deteta posle udaranja vozilom, onda se svakako radi o krivičnom delu teškog ubistva jer je dete lišeno života. Takođe, postoje i druge kvalifikatorne okolnosti, to što je delo izvršeno na svirep način, a radi prikrivanja drugog krivičnog dela. U navedenom slučaju predviđen je doživotni zatvor za učinioca ili učinioce ako se utvrdi da se radi o saizvršilaštvu. Svakako je ovo velika tragedija – kaže Gvozdenac.

Ministar policije Bratislav Gašić obratio se javnosti nakon vesti da je Danka Ilić, devojčica za kojom je tragano 10 dana, monstruozno ubijena.

Ministar Gašić je rekao da je danas jako tužan dan za Srbiju.

– Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno telo bacili na deponiju – rekao je ministar.

Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin.

– Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 – rekao je ministar Gašić.

Prema rečima rečima ministra, Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom

– Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fiat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D. a S. J. je telo onesvešćene devojčice prebacio na zadnji deo vozila preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno – rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili.

- Advertisement -

Inače, prema nezvaničnim informacijama iz istrage, osumnjičeni su telo s deponije prebacili na neku drugu lokaciju i Žandarmerija trenutno pretražuje kuću u blizini sela Luke, u blizini koje se sumnja da je bačeno telo nesrećne devojčice.

Kurir

Najnoviji članci