“PAO” SRBIN, VOĐA OPASNE BANDE Lisice mu stavljene u Brazilu, evo za šta se tereti: Uhapšeno još 16 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Uprave kriminalističke policije, zajedno sa drugim kolegama iz Evrope i Južne i Severne Amerike, kroz razmenu operativnih podataka dali su doprinos razbijanju ove organizovane kriminalne grupe, koja je kokain krijumčarila iz Brazila u Evropu.

Nakon godinu i po dana zajedničkog napornog rada policija sa obe strane Atlantskog okeana, brazilska policija 5. oktobra izvršila je pretres na više lokacija i uhapsila 16 lica, od kojih su neka, kako se sumnja, bili povezana sa kriminalnom organizacijom „Primeiro Comando da Capital“, dok se srpski državljanin uhapšen zbog sumnje da je bio organizator ove grupe sumnjiči za organizovanje brojnih pošiljki narkotika između dva kontinenta.

Postoje osnovi sumnje, da je uhapšena organizovana kriminalna grupa bila povezana sa zaplenama kokaina iz aprila i avgusta 2022. godine, kada je zaplenjeno 5,7 tona u Zelenortskim ostrvima i 1,3 tone kokaina u Brazilu.

Razbijanje ove organizovane kriminalne grupe jedna je u nizu uspeha u zajedničkoj međunarodnoj borbi protiv „Balkanskog kartela“, a srpska policija je dostavljanjem operativnih podataka još jednom potvrdila da je pouzdan i posvećen međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala.

U akciji su učestvovali Federalna policija Brazila, Nacionalna policija Zelenortskih ostrava, Uprava kriminalističke policije Republike Srbije, Nacionalna agencija za kriminal UK, američka DEA, Evropol i MAOC-N.

Kurir.rs

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci