PETRONIJEVIĆ ZA “NOVOSTI” O SASLUŠANJU RADOIČIĆA: Za Milana događaji u Banjskoj nisu krivična dela, već zaštita Srba od Kurtijevog terora

RADOIČIĆ je u potpunosti potvrdio činjenično stanje i po pitanju oružja i po pitanju organizovanja momaka i po pitanju ulaska tamo i po pitanju onoga što se događalo u Banjskoj, s tim što on ne smatra da je to krivično delo. To za njega nije krivično delo već čin zaštite srpskog naroda od Kurtijevog terora. On je činjenično stanje u potpunosti priznao, a negira da su to krivična dela.

петронијевић за новости о саслушању радоичића: за милана догађаји у бањској нису кривична дела, већ заштита срба од куртијевог терора

Foto: Novosti

Ovo za “Novosti” kaže Goran Petronijević advokat Milana Radojičića koji je danas priveden i saslušan po pitanju svega što se desilo u Banjskoj 24. septembra kada je nastradao jedan policajac i trojica Srba.

Petronijebić navodi da je N1 objavio dezinformaciju da je njegov klijent sve negirao na saslušanju, te pojasnio:

– Milan je u potpunosti potvrdio sve ono što sam ja pročitao i ono što je kao građanin izjavio u policiji i još objasnio i dojasnio i objasnio sve na dodatna pitanja Tužilaštva. Nijednu činjenicu nije negirao od onoga što je rekao. On negira krivična dela, za njega to nisu krivična dela. I to što su oni napisali može samo da napiše neko ko ne zna ili je zlonamera. Nije isto priznati krivično delo i priznati činjenično stanje koje je opisano. On je u potpunosti potvrdio činjenično stanje i u potpunosti rekao sve ono što je dao u policiji i ono što sam ja pričitao na konferenciji u petak. Nijedn od odgovora nije bio upućen na negiranje činjeničnog stanja. Činjeničnog stanja ne, ali to nije krivično delo za njega. Za njega je to odbrana naroda i to je krajnja nužda i tačka. To su razlike. On negira da su to uopšte krivična dela.

Petronijević kaže da protiv njegovor klijentra nema nijednog jedinog dokaza.

– Jedan jedini dokaz nije dostavljen našem Tužilaštvu niti sudu, sem njegove dobre volje i njegove priče.

Na pitanje da li je Radiočić trenutno u pritvoru Petronijević kaže da je dao izjavu i da se čeka odluka sudije.

Podsetimo, Petronijević je na konferenciji za novinare koju je održau u petak 29. septembra pročitao pismo kojim se Milan Radojičić obratio javnosti gde je naveo da nisu teroristi, već borci za slobodu.

– Ja, Milan Radoičić, od oca Rajka, rođen 1978, u Peći na Kosovu i Metohiji u Republici Srbiji, zbog mnogobrojnih spekulacija obaveštavam celokupnu javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septembra 2023. godine došao na sever KiM u predelu sela Banjska. Razlog našeg vraćanja je bio da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru izložen i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu Kosova i Metohije. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora, a ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter niti nameru i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažovanjem – poručuje Radoičić.

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

BARSELONA SRUŠILA FENERBAHČE U DERBIJU: Pobede Olimpijakosa, Virtusa i Valensije

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras na svom terenu u Atini Bajern iz Minhena sa...

UŽAS U KALUĐERICI: Pronađeno telo čoveka (43) u kući, pored njega nađena lovačka puška

Policija je danas u kući u Kaluđerici pronašla telo muškarca (43), a pored njega...