back to top
mojatv

“PRE NIJE MOGLO NI DA SE GLEDA, SAD SE NE STIDIMO” Ljubiša nije tražio bogatstvo, već da bude kao ostali! SAD IMA NOVI DOM (VIDEO)

“Ne treba meni bogatstvo neko, samo malo ovo da se uredi. Ja bih voleo da mi je soba sređena, okrečena da je, da imam astal normalan, stolice, makar da malo budem k’o ostali, da imam bolje uslove”, pričao je ranije Ljubiša Novaković iz sela Patkovača kod Bijeljine.

Sada je došlo do velikih promena kod Novakovića, porodice koju čine najstariji Ljubiša (23), Mihajlo (22) i Živana (20), otac i majka Zoran i Zorica. Sve troje njihove dece ima smetnje u razvoju, a pored toga su živeli u nehumanim uslovima.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pomogla je Novakovićima, pa sad imaju novi dom.

“Sad je ovo moderno, kao u hotelima, ja sam se obradovao sobi i ostali su se obradovali, stideli smo se pre da dođe nam neko i da uđe u kuću, a sad ima sve, sto puta bolje, sad se ne stidimo, sad možemo svakoga dovesti, da pojede, popije… Ono pre čovek nije mogao ni da pogleda, a ovo sad je uživanje za oči”, kađe Ljubiša Novaković.

Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe” je poručio “najbolji ste, hvala”.

“Srbi za Srbe” su Novakovićima kompletno renovirali kuću, zamenili krov, postavili novu unutrašnju i spoljašnju stolariju, fasadu, oluke i staze oko kuće, kupili im šporet na drva, kamin, ugaone garniture, klub sto, kuhinju, sto, pet stolica, kauč, tri kreveta sa dušecima, četiri ormara i posteljinu.

Novakoviće je prošle godine posetio i pevač Sloba Radanović, koji ih je u oktobru obavestio da je novac prikupljen i da počinju radovi na kući i oko kuće.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

01:17
NEĆE DA SE DRUŽE JER SMO SIROTINJA! Porodica koja dostojanstveno nosi siromaštvo: Nemaju krov ni kupatilo, a veliki su domaćini!

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci