PREOKRET U ISTRAZI MASOVNOG TROVANJA U HRVATSKOJ! Policija istražuje 2 slučaja: Niko ne zna gde je nestala FLAŠICA SA HEMIKALIJOM

Analiza bočica okrenula je priču o masovnom trovanju u Hrvatskoj u drugom smeru tako da se fokus prebacuje na jedina dva relevantna slučaja.

Prvi je slučaj od prošlog vikenda kad je čovek zadobio hemijsku povredu jednjaka pošto je popio tečnost koja je trebalo da bude gazirana voda sa ukusom. Drugi je slučaj Stanka Lakovića kome je u maju mesecu spaljen jednjak u jednom riječkom restoranu.

Hrvatski portal Index saznanje da je u slučaju trovanja iz maja počelo ozbiljno istraživanje tek u oktobru. Konkretno postupanje Državnog tužilaštva Hrvatske u tom slučaju započelo je kada je Laković pre mesec i po istupio u medije. Tada je ispričao da je njegova supruga odmah nakon incidenta pozvala policiju, ali da policija nije izašla na teren.

Prema tvrdnjama iz odgovora, koji je portal dobio od policije, istraga se ipak u nekom trenutku nakon tog događaja vodila, ali je onda iz nepoznatih razloga sve stalo.

– Obaveštavamo da je Policijska uprava nakon sprovedene istrage i prikupljenih informacija o konkretnom događaju u junu ove godine izvestila nadležno Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci – stoji u policijskom saopštenju dostavljeno portalu.

Tokom oktobra, kako se navodi, Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci je policiji naložilo sprovođenje dodatne istrage. O postupanju po ovom nalogu je takođe obavešteno i nadležno državno tužilaštvo.

– O istom događaju policija je u oktobru ove godine izvestila i Državni inspektorat iz Rijeke radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti – navodi se u odgovoru policije.

SPORNA FLAŠICA NIKAD NIJE UZETA NA ANALIZU

Indexu je potvrđeno i da bočica iz koje je Laković uzeo gutljaj, nakon čega mu je izgoreo jednjak, nikad nije uzeta na analizu. S obzirom na to da se nije reagovalo na vreme – niko ne zna gde je ta flašica završila.

Ne samo da nije uzet uzorak iz bočice iz koje je pio Laković, nego ni iz te serije bočica uopšte, konstatuje portal i dodaje da je Državni inspektorat (DIRH) za ovaj slučaj od policije saznao tek 23. oktobra kad je bilo prekasno za bilo kakvo ozbiljnije postupanje u ovom slučaju.

– Po primanju informacija sanitarna inspekcija je obavila inspekcijski nadzor u ugostiteljskom objektu u kome se dogodio događaj, ali zbog proteka vremena (više od pet meseci) u kojem Državni inspektorat nije imao informaciju o događaju, uvidom se moglo samo utvrditi i to iz izjava zaposlenih o kojoj vrsti pića se radilo (ne i lot odnosno rok trajanja istih). Takođe iz izjava zaposlenih utvrđeno je da je reakcija na konzumaciju bila momentalna – saopštili su iz Državnog inspektorata za Index.

- Advertisement -

Naveli su između ostalog i da prema izjavama zaposlenih preostala količina tog pića potrošena i da niko nije imao nikakvih reakcija.

Zanimljivo je, kako piše portal, to što je Državni inspektorat o tom događaju iz maja o kojem je Laković javno progovorio početkom oktobra, DORH obavešten tek ovog ponedeljka. Iz Opštinskog državnog tužilaštva za portal nisu dali nikakav odgovor o tome šta je dosad utvrđeno, pravdajući se tajnošću istrage, piše Index citirajući kompletno saopštenje koje je potpisala zamenica opštinskog državnog tužioca u Rijeci.

POVREDE OSTAVILE TRAJNE POSLEDICE

Portal konstatuje da se o slučaju Laković danas malo govori iako su u njemu, kako kažu, napravljeni neverovatni propusti, a reč je o najtežem slučaju i povredama koje su ostavile trajne posledice.

Laura Sumić, advokat Stanka Lakovića, za Index je ranije izjavila da nema nikakvog poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja. Potvrdila je da je Laković u maju u riječkom restoranu takođe popio bočicu “Romerquellea” kao i čovek koji je povređen prošlog vikenda.

O Lakovićevom zdravstvenom stanju u četvrtak je govorio i šef Klinike za unutrašnje bolesti KBC-a Zagreb i bivši ministar Rajko Ostojić rekavši da ga taj slučaj iz maja najviše zabrinjava.

– Čim je popio napitak razvila se klinička slika sa krvarenjem direktno povezana s pićem. Danas je završio na stenozi, suženju jednjaka, svakih nedelju dana se radi proširenje, živ je, ali imaće težak i komplikovan život. Kod njega je jednjak jako sužen – rekao je Ostojić.

(Kurir.rs/Index)

Bonus video:

02:53
SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

BEZ VELIKI PROMENA NA WTA LISTI! Olga Danilović napredovala za jednu poziciju!

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za jednu poziciju i na danas...

MIHALJ RAZNEO KUĆU DOK JE PREBACIVAO GREJANJE NA PLIN? Ovo je mogući uzrok jezive tragedije u Zrenjaninu u kojoj je žena poginula

U eksploziji koja se u četvrtak dogodila u porodičnoj kući u Zrenjaninu, stradala je...

VANJA (14) JE KRENULA U ŠKOLU I OD TADA JOJ SE GUBI TRAG: Roditelji sumnjaju da je KIDNAPOVANA, mole za pomoć!

Vanja Gorčevska (14) nestala je juče u Skoplju na putu do škole, saopštilo je...

KAKO SE PRAVE SAVRŠENI ČVARCI: Video oduševio Srbiju, a tek domaćin! Babe pocrkaše od smeha, a onda je primećen ovaj detalj VIDEO

Kako se prave savršeni čvarci? Odgovora je koliko i čvaraka, jer svaka kuća i...

“FESTIVAL AUTORSKOG FILMA JE VELIKI HRAM FILMA” Bori Draškoviću uručena nagrada za životno delo „Pogled u svet: Vojislav Vučinić“

Reditelj Boro Drašković dobitnik je nagrade Pogled u svet: Vojislav Vučinić koju Festival autorskog...

PARTIZANOV HALF SA DOZVOLOM ZA UBIJANJE! Bajro Župić je na terenu TUKAO KOGA JE STIGAO, a dobio samo 1 CRVENI karton u karijeri!

Sportski novinari - svi odreda skloni preterivanju i pesničkim slikama - Bajrama Bajra Župića...

BEZ VELIKI PROMENA NA WTA LISTI! Olga Danilović napredovala za jednu poziciju!

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za jednu poziciju i na danas...

MIHALJ RAZNEO KUĆU DOK JE PREBACIVAO GREJANJE NA PLIN? Ovo je mogući uzrok jezive tragedije u Zrenjaninu u kojoj je žena poginula

U eksploziji koja se u četvrtak dogodila u porodičnoj kući u Zrenjaninu, stradala je...

VANJA (14) JE KRENULA U ŠKOLU I OD TADA JOJ SE GUBI TRAG: Roditelji sumnjaju da je KIDNAPOVANA, mole za pomoć!

Vanja Gorčevska (14) nestala je juče u Skoplju na putu do škole, saopštilo je...