back to top
mojatv

PRIŠTINA KORISTI EVRO NA DIVLJE Petković: Nisu potpisali sporazum sa Evropskom centralnom bankom

DIREKTOR Kancelarija za KiM Petar Petković rekao je za RTS da je pokušaj ukidanja platnog prometa jedan od najtežih jednostranih Kurtijevih poteza čiji je cilj egzodus srpskog naroda. Kada hoćete nekom da ukinete plate, penzije, studentske stipendije, jasno je da želite da se obračunate sa srpskim narodom, istakao je Petković. Prikupljeni su potpisi za smenu gradonačelnika u opštinama Kosovska Mitrovica i Leposavić, rekao je Petković. Danas je počelo prikupljanje potpisa u Zvečanu i Zubinom Potoku.

приштина користи евро на дивље петковић: нису потписали споразум са европском централном банком

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

– I Bislimi i Kurti i svi u Prištini koriste evro na divlje i oni se sada usuđuju da govore da je dinar protivzakonit i da nema pravo da bude na prostoru Kosova i Metohije. A zapravo jedina emisiona banka koja dozvoljava valutu na Kosovu i Metohiji je Narodna banka, a ta valuta jeste dinar, a ne evro. Jer nikakav sporazum, nikakav dogovor takozvano Kosovo nikada nije potpisalo ni sa Evropskom centralnom bankom, ni sa Evropskom unijom – podvukao je direktor Kancelarije na KiM.

– Pa ćemo posebno i to pitanje da otvorimo, pa da vidimo kako oni koji su prekršioci evropskih normi, standarda i propisa, sada mogu da ukinu dinar na prostoru Kosova i Metohije. Na kraju krajeva, kada pogledate i briselske dijaloge i sve sporazume koji se odnose na formiranje Zajednice srpskih opština, to se sve zasniva na funkcionisanju institucija koje su u platnom prometu države Srbije, koje se odnose na platnu transakciju u dinarima – objasnio je Petković.

BONUS VIDEO: VUČIĆ O HOVENIJEROVIM IZJAVAMA – Ako je nešto u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a što smo pregovarali

Najnoviji članci