back to top
mojatv

SASLUŠAN UBICA BIVŠE ŽENE I TAŠTE: Branislav prekršio zabranu prilaska, pa zaklao Draganu i njenu majku! PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA

Branislav R. iz sela Rakovac kod Beočina, koji se sumnjiči da je u nedelju nožem nasmrt izbo svoju bivšu ženu Draganu i njenu majku Nadu Četnik, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje vodi istragu.

Iz tužilaštva su saopštili da osumnjičenom preti doživotna kazna zatvora.

– Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Rakovcu dana 18. februara 2024. godine u večernjim časovima, kada je osumnjičeni B. R. na svirep način lišio života oštećenu D.R. i N.Č. iz Rakovca, ujedno kršeći zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenom D.R., Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisan događaj pravno kvalifikovalo kao krivično delo teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114 , stavom 1 , tačkom 1 , kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom kao i krivično delo kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 340a, kaznom zatvora u trajanju do šest meseci – navodi se u saopštenju VJT u Novom Sadu.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni B.R. je uhapšen, te mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnih dela koje mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javnog tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora iz svih zakonskih razloga.

saslušan ubica bivše žene i tašte: branislav prekršio zabranu prilaska, pa zaklao draganu i njenu majku! preti mu doživotna robija

1 / 8 Foto: Nenad Kostić

saslušan ubica bivše žene i tašte: branislav prekršio zabranu prilaska, pa zaklao draganu i njenu majku! preti mu doživotna robijasaslušan ubica bivše žene i tašte: branislav prekršio zabranu prilaska, pa zaklao draganu i njenu majku! preti mu doživotna robijasaslušan ubica bivše žene i tašte: branislav prekršio zabranu prilaska, pa zaklao draganu i njenu majku! preti mu doživotna robijasaslušan ubica bivše žene i tašte: branislav prekršio zabranu prilaska, pa zaklao draganu i njenu majku! preti mu doživotna robija

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsetimo, Branislav R. je u trenutku zločina imao zabranu prilaska supruzi Dragani, koja ga je prijavila policiji, a nedavno je izašao iz zatvora u kom je proveo dve godine zbog nasilja u porodici.

– On je nasilno ušao u kuću u kojoj su živele Dragana i njena majka Nada. Prvo je ubio Draganu na spratu kuće, a taštu je usmrtio na kućnom pragu. Posle zločina je pozvao policiju i sam se prijavio. Mirno je sačekao patrolu pored tela, a u trenutku zločina bio je vidno pijan – podseća naš izvor.

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci