SLANA TORTA SA BATACIMA I KROMPIROM: Ovo slavsko predjelo oduševiće i NAJIZBIRLJIVIJE GOSTE, ukus će se dopasti svim generacijama

Ako slavite Aranđelovdan u ponedeljak predlažemo jednu sjajnu slanu tortu kao predjelo. Ova slana torta sprema se sa pilećim batacima. Za prvi sloj se ređa rendani krompir, a nakon toga omiljeni namaz – majonez. Slana torta sa piletinom i krompirom ulepšaće vašu trpezu, a ukus će se dopasti svim generacijama.

Sastojci:

2-3 barena krompira
3-4 dimljena bataka
5 kuvanih jaja
1 stabljika mladog crnog luka
160 g topljenog sira
250 g majoneza
so po ukusu
biber po ukusu

Recept za slanu tortu sa batacima i krompirom:

Izrendajte ohlađen krompir kao prvi sloj slane torte. Okolo stavite pokretnu ivicu. Pospite soli i bibera po ukusu. Promešajte majonez i biber, pa stavite u špric za kolače. Potom nanesite uz pomoć šprica majonez preko krompira. Skinite kožicu sa bataka, iseckajte ih, pa dodajte preko majoneza. Nanesite ponovo majonez preko bataka. Odvojite žumanca i belanca, pa onda izrendajte preko majoneza najpre žumanca. Promešajte ih blagim pokretom, pa nanesite majonez. Iseckajte stabljike luka (ostavite malo sa strane), pa pospite njima slanu tortu. Topljeni sir najpre stavite u zamrzivač na pola sata, pa i njega izrendajte preko luka. Ponovo dodajte majonez, pa izrendajte belanca na vrh slane torte. Stavite u frižider na par sati. Skinite ivicu oko slane torte i pospite sa malo iseckanih stabljika luka.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci