mojatv

SNIMIO JE U PRVOM FILMU GEJ POLJUPCA, A SADA GA GLEDAMO U POZIVU: Nikola Glišić: Najveći izazov su mi bile scene sa Anom Franić

Prošlo je osam godina otkako je glumca Nikolu Glišića publika upoznala u filmu “Pored mene”. Na male ekrane vratio se velikom ulogom u novoj seriji “Poziv”, koja se emituje vikendom na RTS. Nikola je, inače, diplomirani turizmolog, po zanimanju je radio-voditelj i glumac, ali i bubnjar u rok bendu Psihobilje. Dok čeka premijere serija “Sablja” i “Apsolutnih sto” sledeće godine, za TV Ekran počinje priču o seriji “Poziv”.

Nekako vam je opet zapala uloga zavodnika. Ko je Saja?

– Publika je videla tek dve epizode, a još mnogo uzbuđenja nas čeka do kraja. Otvaraju se razne priče. Reditelju i scenaristima sam zahvalan što su mi dali ulogu Saje.

Šta vam je bio najveći izazov u ovoj ulozi?

– Do sada sam se susretao sa sličnim ulogama, ali Saja ima nešto drugačije u odnosu na loše momke. Najveći izazov su mi bile scene sa Anom Franić, ali i prilika da radim s Mirjanom Joković. Kad sam čuo da u “Pozivu” glavnu ulogu igra Mira, nisam imao šta da razmišljam.

Kako su izgledale te scene?

– Teško je rečima opisati da li je bilo treme. Mira je profesor glume u Americi. Nisam imao utisak da radim s glumačkom veličinom, ona je i ljudska veličina. Imao sam priliku da razgovaram s njom pre svakog kadra. Ne da nije postojala trema nego me je ona opustila i imao sam utisak da snimam s nekim koga poznajem ceo život.

Od prve velike uloge u filmu “Pored mene” prošlo je osam godina. Da li je trebalo hrabrosti da snimite takve scene i poljubac s kolegom Slavenom Došlom, o kojem se i danas govori?

– Reditelja Stevana Filipovića upoznao sam na snimanju filma “Šišanje”. Bio sam tu statista sa zadatkom. Posle je došla uloga u “Pored mene”. Bio je izazov to uraditi. Gluma od vas traži da razgraničite privatno od profesije i šta je vaš glumački zadatak. Izašao je drugi deo filma – “Pored tebe”, a naredne godine nas čeka “Pored nas”. Čitava priča se tu završava.

Godinama radite na radiju, a gluma vam je hobi?

– Osam godina sam već radio-voditelj. Ali u glumu sam se zaljubio sa 10 godina. U celu priču me je uvela moja razredna i profesorka književnosti Suzana Kićanović. Prvo sam išao na dramsku sekciju, a posle sam nastavio da igram u Dadovu. Bila je to filmska priča i nadam se da će još dugo da traje.

- Advertisement -

Da li ste nekad pokušali da upišete glumu?

– Jedne godine jesam. Po zanimanju sam diplomirani turizmolog, ali i radio-voditelj i glumac.

Šta u muzici spremate novo?

– Trenutno je bend Psihobilje na pauzi.

Kurir.rs/ TV Ekran

Kurir

Najnoviji članci