mojatv

ŠTA SE DESILO SA RADNIKOM PUMPE ZBOG KOG SE UBIO MLADEN (22) IZ LAKTAŠA Ismevao ga zbog posla, mladić iz očaja digao ruku na sebe

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv radnika pumpe Veljka Trišića (45) iz Laktaša koji je snimao i ismejavao Mladena Dulića (22), mladića iz Laktaša i proširio snimak društvenim mrežama nakon čega je mladić doživeo veliku duševnu bol koja je rezultiralo samobistvom. Okružno javno tužilaštvo iz Banjaluke podiglo je optužnicu protiv Trišića zbog krivičnog dela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Prema navodima optužnice 26. oktobra 2022.godine, na benzinskoj pumpi u Laktašima, nakon što se oštećeni interesovao za posao kod optuženog, koji je bio radnik benzinske pumpe, on mu je, svestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uveravajući ga da popunjava prijavu za posao.

“Uključio je kameru na svom mobilnom telefonu kako bi zabeležio celi tok popunjavanja navodne prijave za posao, i tom prilikom mu postavljao pitanja koja nisu u vezi sa poslom s ciljem ismejavanja i prema oštećenom postupao na način kojim se vređa ljudsko dostojansvo”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je, nakon što je sačinio takav snimak, optuženi sa ciljem ismejavanja oštećenog, prosledio putem Vajbera svojim radnim kolegama svestan da će na takav način povrediti dostojanstvo oštećenog što je i hteo i da će takav snimak dospeti do šire javnosti pa i do oštećenog.

“Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedeni snimak objavljen na društvenim mrežama isti je doživio veliku duševnu bol zbog povrede ličnosti i narušavanja dostojanstva usled čega je 28. oktobra 2022. godine sebi oduzeo život vešanjem u pomoćnom objektu porodične kuće u Laktašima”, piše u optužnici.

Ističe se da je optuženi postupao prema drugom na način kojim se vređa ljudsko dostojanstvo i tako počinio krivično delo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Kurir.rs/MONDO

Bonus video:

02:02
Još jedan skandalozan slučaj u Centru za socijalni rad u Leskovcu

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci