back to top
mojatv

STARO RUSKO JELO DAJE SNAGU TIGRA: Srpski glumac ga obožavao, a otkrio je i svoj recept: Kako ćete da služite ZAVISI OD MAŠTE

Mnoga jela odomaćila su se u našoj kuhinji, a jedno od njih su i peljmeni. Staro rusko jelo stiglo je iz Kine. Za ovo jelo se kaže da je dovoljno jako da daje snagu tigra.

“Po čemu su peljmeni specifični?”, zapitaće se Italijani, koji se s pravom ponose svojim raviolama.

Specifični su po tome što sibirski način njihove pripreme obavezno podrazumeva duboko zamrzavanje (s tim što zamrzivač uspešno zamenjuje jakutski mraz od minus 40 stepeni), od koga meso dobija jedno izuzetno svojstvo: istovremeno postaje i suvo i sočno.

Priprema se veoma lako, a jedan recept podelio je i čuveni glumac Dragan Zarić, koji je govorio da mu je to omiljeno jelo.

On je bio poznat kao neko ko se odlično snalazi u kuhinji, te ne sumnjamo da je recept odličan.

– Pre nego što vam izdeklamujem kako se prave “peljmeni” osećam obavezu da pomenem svog učitelja, kad je ovaj recept u pitanju. To je Voki Kostić. Dakle, tako, a sad ovako:

Zamesite testo kao za rezance i zavijte oklagijom. Važno je da testo bude meko i da ga tanko razvijtete!

Zatim dva puta sameljite goveđe meso, posolite, pobiberite i, prema ukusu, dodajte još koji začin.

Čašicom vadite kružiće od testa, stavite meso u sredinu i savijte u obliku polumeseca, a krajeve spojite. Dobićete nešto nalik na kiflice.

Na drugoj strani se uzavri. Dakle, uzavri se i provri dobro posoljena voda i u nju se spuštaju peljmeni. Kad isplivaju na površinu to je znak da su gotovi, kuvani.

Kako ćemo da ih služimo zavisi od mašte! Ja sam od Vokija Kostića čuo da razmuti mileram, nacedi limun i to služi umesto čorbe ili predjela.

- Advertisement -

Vi možete da probate sa majonezom, kečapom ili parmezanom. Rekoh vam, kako se kome sviđa! – prenosi Yugopapir.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

Kurir

Najnoviji članci