back to top
mojatv

“STAVIO JE SLUŠALICE, PEVUŠIO I IZAŠAO NAPOLJE” Ispovest majke stradalog mladića na pruzi: Prepoznala sam ga po garderobi!

Mladi Stevan Stojanović Cekić (33) nastradao je prekjuče 15. februara u popodnevnim časovima u rodnom niškom naselju Gornja Vrežina kada ga je udario voz koji je saobraćao prugom Niš – Svrljig. Rodbina mladića potvrdila je strašne vesti, dok su se na društvenim mrežama prijatelji stradalog muškarca opraštali potresnim porukama od njega.

– Obdukcija je u toku, ne znamo još ništa, ali tuga je prevelika da mlad i zdrav čovek ode ovako rano, mnogo je teško – rekla je bliska rođaka mladog Stevana za Kurir.

Skrhani od bola

Porodica nastradalog mladića ne može da dođe k sebi od bola, a pored borbe sa tragedijom velikih razmera, Stevanovoj maloletnoj deci još uvek nije rečeno da im oca više nema.

Skrhanim glasom oglasila se Valentina Stojanović, majka nesrećno stradalog Stevana, i sa bolom u glasu ispričala šta je zatekla na mestu nesreće i kako je prepoznala svog sina nakon što ga je voz unakazio.

– Bila sam na mestu nesreće, ali policija mi nije dala da priđem, samo sam došla da vidim da li je istina da je moj sin stradao, prepoznala sam ga po pantalonama i dukserici koju je nosio toga dana kada smo se videli. Popili smo kafu i onda mi je rekao da ide da prošeta. Veseo je bio ceo dan, a i inače je takav. Stavio je slušalice u uši, pevušio i izašao napolje. Nisam ni slutila da će to biti poslednji put da ga vidim – ispričala je Stevanova majka za Kurir i dodala da čvrsto stoji iza toga da njen sin nikada ne bi digao ruku na sebe, iako je kao i svako drugi, imao određenih problema, stoga, kako ona kaže, ne postoji ikakva šansa da je reč o samoubistvu.

– Imao je problema u životu kao i svi drugi, dugovao je nešto, za vratom su mu bili izvršitelji, ali bio je divan mladić, ostvaren čovek sa dvoje dece. Rastao se sa ženom i deca su živela sa njom, a ja još uvek nisam imala snage da se čujem sa njima – izgovorila je Valentina kroz suze.

Kako kažu njegovi najbliži, bio je vrlo srećan i nasmejan mladi čovek, radio je kao vozač, a sa životom se nosio onako kako je umeo i pored novčanih problema.

– Jedino se mučio sa poslodavcima, dešavalo se da mu ne plate, ali meni je uvek umeo da kaže da ne brinem, da ćemo se snaći kao i uvek. Sada ne znam kako ću dalje, samo ja znam kako mi je. Ispratila sam ga na ova vrata, a nikada se neće vratiti – iskreno je ispričala majka.

Slikao selfi, pa stradao

Stevan je bio veoma aktivan na društvenim mrežama, redovno je umeo da deli kuda se kretao i sve što je voleo da radi, pa je tako, neposredno pre tragedije, uz kratak opis objavio fotografiju kako pozira upravo kod pruge kada se uputio u šetnju ne sluteći šta ga čeka.

- Advertisement -

– Lepo je izduvati sebe… – stoji u opisu fotografija koje je Stevan podelio tik pre nesreće.

Inače, samo pet dana pre velike tragedije, proslavio je 33. rođendan, a kako je njegova neutešna majka rekla kroz jecaje, sin joj je rođen na Sveta Tri jerarha i već na Sretenje sreo se sa Bogom.

Mašinovođa

Stojanović Cekić našao se na šinama kada je naišao voz i usmrtio ga na licu mesta, kako se saznaje, mašinovođa u trenutku nesreće nije mogao ništa da učini i reaguje kako bi se izbegla ova strašna tragedija. Već po dolasku Hitne pomoći, lekari su mogli da konstatuju samo smrt.

– Prijavu o nesreći smo dobili oko 15.30, a muškarac je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. O nesreći je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i nakon obavljene istrage znaće se više o okolnostima nesreće – kazali su u policiji.

Na ovoj deonici, tek poneki voz prođe, kako nam je ispričala Stevanova majka, nedavno je ukinuto železničko stajalište u ovom mestu, a postojala su samo dva reda vožnje vozova.

– Sudbina je tako htela, Steva je krenuo da prošeta do fudbalskog igrališta seoskog tima za koji brani, zbog slušalica u ušima, nije čuo da nailazi voz, a sve se izdešavalo na krivini, iz tog razloga mašinovođa nije mogao da reaguje – zaključila je Valentina.

Bonus video:

00:16
VOZ PROLAZI, RAMPA PODIGNUTA! Ovako izgleda pružni prelaz u Vrčinu

Kurir

Najnoviji članci