back to top
mojatv

SUSRET KRALJA ČARLSA I PRINCA HARIJA TRAJAO SAMO 30 MINUTA: Procurili POTRESNI DETALJI sastanka koji je uzdrmao svet

Princ Hari juče je požurio preko Atlantika kako bi video kralja Čarlsa nakon šokantne vesti o dijagnozi raka. Ipak, njihov ponovni susret trajao je samo 30 minuta.

Vojvoda od Saseksa fotografisan je kako stiže u Klarens Haus oko tri i petnaest, nakon što je odvezen direktno tamo uz policijsku pratnju nakon 10-satnog leta iz Los Anđelesa.

Ovo je prvi put da je Hari video svog oca od njegovog krunisanja pre devet meseci – ali sastanak nije bio dug. Samo pola sata kasnije, u petnaest do četiri, viđeni su kralj i kraljica kako mašu gomili dok su napuštali Klarens Haus.

Čarls i kraljica Kamila u međuvremenu su se povukli u Sandringem, gde će monarh ostati dok se oporavlja. Izvori iz palate rekli su da će kralj sada većinu svog vremena provoditi na selu, vraćajući se u London samo jednom nedeljno zbog posla i daljeg lečenja.

Njegov odnos s najmlađim sinom bio je ozbiljno napet nakon Harijeve odluke da odstupi s kraljevskih dužnosti 2020. i iznese nekoliko pritužbi protiv kraljevske institucije i svoje porodice u nizu intervjua. Ograničeno je razgovarao sa kraljem Čarlsom i princom od Velsa.

Kontroverzni memoari “Spare”, koje je napisao Hari, dodatno su narušili njegove veze s ocem i bratom, iznoseći tvrdnje da ga je Vilijam fizički napao, da je kralj svoje interese stavio iznad Harijevih i da je bio ljubomoran na vojvotkinju od Saseksa.

U televizijskom intervjuu za promociju knjige koja je objavljena prošlog januara, vojvoda je otkrio stanje svog odnosa sa Čarlsom i Vilijamom, rekavši da trenutno “ne šalje poruke” svom bratu i da u to vreme nije razgovarao s ocem “prilično dugo”.

Kraljev najmlađi sin poslednji put je viđen s članovima monarhije kada je posetio UK kako bi prisustvovao kraljevom krunisanju u maju prošle godine bez Megan, a navodno je odleteo kući u Kaliforniju nekoliko sati nakon završetka ceremonije. Bolest kralja Čarlsa dovela je njegovog sina ponovo u Ujedinjeno Kraljevstvo, a tamo gde postoji kontakt postoji mogućnost pomirenja između oca i sina. Uprkos tome, Hari i Vilijam ostaju otuđeni

Zasad je jasno da princ od Velsa ne planira da se sastane sa svojim bratom tokom njegove kratke posete. Do normalizacije odnosa između Harija i njegovog oca još je dug put.

U svom intervjuu s Oprom Vinfri 2021. Hari je rekao da je Čarls prestao da odgovara na njegove pozive kada je pokušavao da razgovara o odlasku s dužnosti kraljevske porodice 2019. Dodao je: “Moj otac i moj brat, oni su zarobljeni. Ne mogu otići. I imam veliko saosećanje za to.”

Međutim, Harijev najopasniji komentar bio je da je stariji član kraljevske porodice – a ne kraljica Elizabeta ili pokojni vojvoda od Edinburga – navodno izrazio “zabrinutost” oko boje kože sina Saseksovih, princa Arčija pre rođenja. U nizu intervjua za promociju svoje knjige, Hari je napao ugled Čarlsove supruge kraljice Kamile, rekavši da ju je njena spremnost da uspostavi odnose s britanskim tabloidima učinila “opasnom” i kritikovao njene pokušaje da rehabilituje svoj “imidž” na njegov trošak.

- Advertisement -

Samo nekoliko nedelja nakon što je “Spare” pušten, Hari i Megan su zamoljeni da “napuste” svoj dom u Velikoj Britaniji, kolibu Frogmor u blizini dvorca Vindzor, a izveštaji tvrde da je taj potez odobrio kralj. Ali kasnije te godine Hari je navodno nazvao svog oca na njegov 75. rođendan prošlog novembra kako bi mu poželeo sve najbolje.

Zaraćena kraljevska braća možda će ipak uzeti k srcu Čarlsove reči. Prema Harijevim memoarima, kralj im je rekao nakon sahrane njihovog dede, vojvode od Edinburga: “Molim vas, momci – nemojte moje poslednje godine učiniti jadnim”.

(Kurir.rs/Net.hr/T.B.)

Bonus video:

02:43
SKANDAL NA KRUNISANJU ČARLSA III! Heraldičar Grujić za Kurir TV: Novi kralj je imao pametnija posla, OVO MU NIKAD NEĆE OPROSTITI

Kurir

Najnoviji članci