back to top
mojatv

TURSKA POSNA MUSAKA OTKIDA KOLIKO JE UKUSNA: Voleće je čak i ljubitelji mesa, a sočna je i meka kao duša (RECEPT)

Vaskršnji post je u toku, važi za najduži i najstroži, a mi vam donosimo sjajan recept za tursku posnu musaku koja očarava ukusom baš svakog!

Pravi se vrlo lako, a izuzetno je zdrava, te je možete jesti koliko god želite bez griže savesti.

Sastojci:

1 kg tikvica

500 g patlidžana

1 glavica luka

2 paprike

2 krompira

500 ml paradajz pirea

so i biber po ukusu

malo maslinovog ulja

- Advertisement -

struk mirođije

struk peršuna

Priprema:

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

Ukoliko je pravite kada nije u toku post, možete je preliti kiselim mlekom, ukus dobije potpuno drugu dimeziju.

(Kurir.rs/Stil/T.J.)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

Kurir

Najnoviji članci