TUŽILAŠTVO STEŽE OBRUČ OKO POLICAJCA: Čistio mesto zločina da deluje da se studentkinja sama ubila iz pištolja i POZVAO JEDAN BROJ

Pojavili su se novi detalji ubistva 21-godišnje studentkinje Mihaele Berak u Osijeku, za koje je osumnjičen 27-godišnji policajac Marko Smažil.

Prema informacijama do kojih je došao hrvatski sajt Indeks, Županijsko državno tužilaštvo ne odustaje od kvalifikaciji da se radi o ubistvu, a takvu kvalifikaciju potkrepilo je sve što je dosad utvrđeno tokom sprovođenja dokaznih radnji, uključujući i nove dokaze.

Navodi se da je, prema još uvek nezvaničnim informacijama, policajac tek oko sat vremena nakon ubistva nazvao 112. Njima je, a ne policiji, lažno prijavio da je Mihaela počinila samoubistvo. U međuvremenu je i telefonirao, ali nije poznato koga je zvao i je li razgovarao s nekim u policiji.

Navodno je u međuvremenu i čistio odeću i tuširao se, a nije isključeno ni da je premeštao pištolj kako bi sve izgledalo kao samoubistvo. Naime, istražitelji su tek nakon nekog vremena tokom uviđaja posumnjali u verziju o samoubistvu koju je plasirao osumniičeni policajac. Onda su na ispitivanju pritisli Smažila i došli do verzije prema kojoj je pištolj slučajno opalio dok ga je čistio.

I dalje je sasvim nejasno zašto su policajci tako lako poverovali u tu verziju, iako ih je njihov 27-godišnji kolega pre toga lagao da se Mihaela sama ubila i da on nema nikakve veze s tim.

Prema informacijama Indeksa, iz Županijskog državnog tužilaštva su već na uviđaju, na kojem su bili prisutni, posumnjali u policijsku verziju prema kojoj se radilo o nehatu, odnosno kako je to formulisala policija, o neopreznom rukovanju oružjem.

Oni i dalje potpuno ne isključuju verziju u kojoj bi se radilo o slučajnom opaljenju, ali indeks nezvanično saznaje da su dodatni dokazi do kojih su došli potvrdili da se radi o ubistvu.

Proučavaju se i Votsap i glasovne poruke između Mihaele i njene prijateljice koje je objavio Indeks. Poruke razotkrivaju da su se Mihaela i Marko površno poznavali, da su se intenzivnije dopisivali tek nedelju dana i da, po svemu sudeći, nisu bili u vezi.

Poruke su otkrile i da se Mihaela žalila na policajca. Prijateljici je pisala da je opsesivan, posesivan i manipulativan i da bi druge devojke trebalo da beže od njega. Prijateljici je slala i delove dopisivanja sa Smažilom i upozoravala na poruke na Instagramu.

(Kurir.rs/Index.hr)

- Advertisement -

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci