U KIKINDI DANAS TRI MANIFESTACIJE: „Traka za srećnije detinjstvo“, „Škembe fest“ i „Pitijada“ (FOTO)

Čak tri manifestacije, koje međusobno nisu povezane, a dve su već tradicionalne, održaće se danas u Kikindi, na tri različte lokacije.

у кикинди данас три манифестације: „трака за срећније детињство“, „шкембе фест“ и  „питијада“  (фото)

Foto: R. Šegrt

Najpre će u gradu, u Svetosavskoj ulici, biti održana humanitarno – rekretaivna „Trka za srećnije detinjstvo“, koju organizuje Crveni krst. Biće ovo 34. godina kako će radi promocije humanosti i zdravog načina života, trčati deca iz vrtića, osnovci, srednjoškolci, sportisti i rekreativci.

Kao i ranijih godina očekuje se oko 3.000 učesnika. Prihod od prodaje startnih brojeva, po ceni od 100 dinara, biće usmeren školama i vrtićima. Biće održana i revijalna šetnja majki sa bebama u kolicima, a Crveni krst Vojvodine darovaće jednu porodicu vikend boravkom u njihovom odmaralištu na Vršačkom bregu.

Dobitnik će se odrediti izvlačenjem startnog broja iz kutije. Start programa je u 9, 30 sati.

u kikindi danas tri manifestacije: „traka za srećnije detinjstvo“, „škembe fest“ i „pitijada“ (foto)
Foto: R. Šegrt

Pitijada Novi Kozarci

Druge dve manifestacije imaju gastronomski predznak, jedna je novijeg datuma, a druga se organizuje duže od deceniju. Na šetalištu Staro jezero u Kikindi, biće održan četvrti festival „Škembe fest“. Kako su najavili organizatori, takmičiće se dvadeset ekipa iz naše zemlje, Hrvatske, Mađarske i Rumunije. Skup takmičarskih ekipa je u 11 sati, a priprema škembića počeće tačno u podne. Predaja uzoraka za ocenjivanje je u 15 sati. U žiriju će biti kuvari iz Kikinde, Zagreba i Arada u Rumuniji.

u kikindi danas tri manifestacije: „traka za srećnije detinjstvo“, „škembe fest“ i „pitijada“ (foto)
Foto: G. Birimac

“Škembe fest” u Kikindi

- Advertisement -

I na kraju, u Novim Kozarcima će biti održana 13. „Pitijada“. Domaćice će se takmičiti u pravljenju pite krompiruše, a žene iz novokozaračkih udruženja najavile su da će i ove godine napraviti veliku „pitu za Ginisa“, dužu od 30 metara. Prijem pita za ocenjivanje je od 15 do 16 sati, od 16 se pravi najveća pita, a proglašenje pobednika je u 17 sati.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci