back to top
mojatv

UEFA ZAPRETILA PRED EURO – NEĆE SE TOLERISATI NEPRISTOJNO PONAŠANJE: Igrači na EP neće moći da MOBINGUJU sudije!

Izvršni direktor za suđenje u Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) Roberto Roseti rekao je da je cilj da se spreče igrači da “mobinguju” sudije i da se nepristojno ponašaju na terenu, na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Roseti je razgovarao sa selektorima 24 reprezentacija učesnica predstojećeg takmičenja u Nemačkoj i pozvao ih je da osiguraju da igrači poštuju sudije, saopštila je danas UEFA.

“Neprihvatljivo ponašanje igrača je problem za sudije. Igrači vas prate, a ako ste mirni, igrači će biti mirniji”, rekao je Roseti u ponedeljak u razgovoru sa selektorima.

“Želimo da izbegnemo nepotrebne kartone i zaštitimo imidž fudbala, pa ćemo biti strogi sa mobingom i jasnim nepristojnim ponašanjem. Radi se o zaštiti imidža i pozitivnom nasleđu za buduće generacije. Moramo nešto da uradimo i potrebni ste nam vi”, dodao je Roseti, koji je svojevremeno bio jedan od najboljih italijanskih i svetskih sudija.

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

/J.M./Beta

00:43
KATAR PUN KONTROVERZI! Fudbalski sudija o nesuglasicama FIFA: Najveći sponzor je zabranjen za konzumaciju i odluka o LGBT traci!

Kurir

Najnoviji članci