VENCI I CVEĆE NA SPMENIKU ŽRTVAMA BUGARSKOG OKUPATORA: U Vrnju obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu

POVODOM obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u Vranju je održan komemorativni skup i položeni venci i cveće na Spomenik žrtvama bugarskog okupatora od 1915. do 1918. godine.

венци и цвеће на спменику жртвама бугарског окупатора: у врњу обележен дан примирја у првом светском рату

Foto: J.S.

Govoreći o Danu primirja, predsednik Privremenog organa Vranja dr Slobodan Milenković istakao je da se na današnji dan odaje počast svim žrtvama u Velikom ratu, ali i da je Dan primirja istovremeno simbol hrabrosti i nade za mir.

– Srpski vojnik bio je izložen neviđenim golgotama, ali vođen istrajnošću i visokom moralnošću nije odustajao. Na desetina hiljada naših vojnika ostavilo je svoje živote u zavejanim planinama Albanije. Da se pamti i nikada ne zaboravi. Nakon proboja Solunskog fronta srpska vojska je među prvima oslobodila svoju zemlju od okupatora. Danas sa posebnim poštovanjem obeležavamo ovaj dan, jer Srbija kao jedna od zemalja saveznica, skupo je platila slobodu i hrabrošću svojih vojnika doprinela sveukupnoj pobedio –  rekao je Milenković.

Pomen stradalima u Velikom ratu služio je episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom. Vence i cveće na Spomenik žrtvama bugarskog okupatora položili su predstavnici državnih organa , organizacija i udruženja.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

- Advertisement -

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci