VESNA NIKADA NIJE PRIJAVILA MUŽA UBICU: Za mesec dana u Kruševcu 73 slučaja nasilja u porodici (FOTO/VIDEO)

VESNA Ristić (44), koju je juče ujutro kod Kruševca hicem iz vatrenog oružja usmrtio njen suprug Zoran (52), nije nikada prijavila nasilje u porodici, potvrđeno je “Novostima” iz više izvora.

весна никада није пријавила мужа убицу: за месец дана у крушевцу 73 случаја насиља у породици (фото/видео)

Foto: Fejsbuk

Prema saznanjima “Novosti”, u oktobru ove godine policiji u Kruševcu su prijavljena 73 slučaja porodičnog i partnerskog nasilja i izrečeno je 78 hitnih mera, koje se odnose na hitno udaljenje učionica nasilja iz stana (17), odnosno 61 zabrana kontaktiranja i prilaska žrtvi nasilja.

Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu podnete su četiri krivične prijave zbog nasilja u porodici prošlog meseca, ali predmet tih prijava nije bio Zoran Ristić, koji je pored ubistva supruge kod Kukljina, u naselju Rasadnik u Kruševcu teško ranio Ivanu K. (44) za koju se veruje da je bio u emotivnoj vezi, a potom je i izvršio samoubistvo u kolima na regionalnom putu Kruševac-Trstenik, između sela Velika Drenova i Stragari.

Štaviše, Ristići ni ranije ove, kao ni prethodnih godina, nisu bili u evidenciji policije, tužilaštava u Kruševcu i u Trsteniku, kao ni centara za socijalni rad u ova dva grada.

Da odnosi u porodici, međutim, nisu bili dobri, bilo je poznato mnogima. Zoranov otac Ratko Ristić posvedočio je juče za “Novosti” kako ga je sin pozvao i rekao da je “sredio obe (žene) i da će završiti posao danas (izvršiti samoubistvo)”, ali je predočio i da se sa sinom nije slagao zbog njegovog stalnog zaduživanja i sklonosti ka neverstvu.

Stil života bio je presudan da se Zoran otuđi od porodice, sa suprugom preseli za Kruševac i zaposli u fabrici auto-delova, bliže svojoj poslednjoj ljubavnici sa kojom je planirao zajednički život, umesto da ostane u Milutovcu kod Trstenika, gde su se Ristići decenijama uspešno bavili kalemarstvom.

U tom selu zajedno su živeli blizu 30 godina, bavili su se poljoprivredom, a u sezonskim poslovima na njivi pomagala je i juče ranjena Ivana K., kako je više sagovornika potvrdilo “Novostima” i kako se vidi na fotografijama, koje je na svom Fejsbuk profilu objavljivao potonji ubica i samoubica. Na istom profilu nalazi se i snimak, koji su objavile “Novosti”, naizgled idiličnog porodičnog života Vesne i Zorana Ristića. Nosili su poklon tek rođenoj četvrtoj unuci.

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci