back to top
mojatv

“VESNA ZMIJANAC JE ODBILA DA SNIMI VIDOVDAN” Goca Lazarević otkrila veliku tajnu o čuvenoj pesmi: “Ona nije želela da je peva, a ja sam molila”

– Pesma je bila namenjena Vesni Zmijanac, ali ona nije želela da je snimi da ne bi narušila svoju jugoslovensku popularnost, dok sam ja molila Zahara da mi je da. Tek kada je ona odbila, rekao mik je: ‘Dobro, evo ti’ – nasmejala se pevačica.

Blic preporučuje

(VIDEO) “U BRAKU SA ZAHAROM SAM ŽIVELA ZA NJEGOVU SREĆU” Goca Lazarević priznaje da je držao “kao pticu u ruci koju je stezao”, a zbog druge velike ljubavi je plakala godinama

“TERALA SAM MUŠKARCE SA KAPIJE, KAČILI SU SE NA OGRDU” Vesna Zmijanac iznela nepoznate detalje iz života: “Sad želim zrelog, a samo me dečaci muvaju”

vesna zmijanac

Foto: Milan Ilić / Ringier

Vesna Zmijanac

Inače, Goca je tokom gostovanja u jednoj emisiji otkrila kako je baš zbog te pesme zabranjena u Hrvatskoj i Crnoj Gori:

– Na Kosovu i Metohiji sam bila pre dve godine, moram da kažem da pesma “Vidovdan” nije ni Zaharova, ni moja, to je pesma naroda, ovo je pesma Srba. Dobila sam mnogo zbog te pesme, ali mnogo sam i izgubila. Izgubila sam tržište, ne zovu me u Hrvatsku da pevam, ali sam dobila pesmu koja će živeti i posle mene, ovo je ono što ostvaljam za buduće generacije – rekla je Goca, pa otkrila da iz istog razloga ne nastupa ni u Crnoj Gori:

www.instagram.com

– Ne zovu me ni u Crnu Goru, nisam tamo pevala više od dvadeset godina, čak je pesma “Vidovdan” zabranjena na svim medijima. Ja ne razmišljam o tome, ja nisam nacionalista, ja sam rodoljub koja voli svoju zemlju i to je najvažnije. “Vidovdan” je prava srpska pesma, i to je važno. Koliko sam ja puta plakala sa publikom zbog te pesme, i dok smo je pevali svi, svi smo plakali. Mene politika ne zanima, sport, muzika i umetnost spajaju ljude i to je najvažnije – istakla je pevačica u emisiji “Premijera – vikend specijal”.

- Advertisement -


Najnoviji članci