back to top
mojatv

VILIJAM VIĐEN PRVI PUT U JAVNOSTI OD ŠOK VESTI DA KRALJ IMA RAK: Hteo da se brine o porodici, ali morao da se vrati na dvor! VIDEO

Princ Vilijam je viđen prvi put od objave šok vesti da kralj Čarls ima rak. Naime, on se jutros vratio na posao i priprema govor o zdravlju svog oca.

Čarls je odložio povratak na javne dužnosti nakon dijagnoze raka, a Vilijam sada nosi najveći teret kraljevih dužnosti.

Prince William hosting the 5th group investiture of 2024 today at Windsor Castle. This is Prince William’s first investiture of the year, with the other 4 being done by Princess Anne. https://t.co/gADPUz9qhp https://t.co/VAUuGuE8cK
— Gert’s Royals (@Gertsroyals) February 7, 2024

Vilijam je rasčistio svoje dužnosti kako bi se brinuo za Kejt i njihovo troje dece nakon što je prošlog meseca bila podvrgnuta operaciji abdomena.

Planirao je da se povuče sa kraljevskih dužnosti na tri i po nedelje – ali od jutros drži investituru (svečano postavljanje na neki položaj) u zamku Vindzor.

Prince William will carry out his first official engagement since his father was diagnosed with cancer and his wife underwent surgery #frontpage The Prince of Wales is set to perform an investiture ceremony at Windsor Castle today. Read more: https://t.co/3jawxfA4k9 pic.twitter.com/1SyORpS7ua
— Standard News (@standardnews) February 7, 2024

Na snimcima se vidi kako se Vilijam smeje i šali dok deli priznanja na ceremoniji. Kralj je nastavio lečenje u Sandrigemu gde je doputovao juče iz Klarns hausa odnosno Bakingemske palate.

Princ od Velsa dodeljuje više do 50 priznanja, uključujući nagradu bivšoj engleskoj fudbalerki i Elen Vajt.

07/02/2024: William for an investiture at the Buckingham Palace. ❤️❤️ https://t.co/0cGNS1DHWq
— katemiddletonlookbook (@katelookbook) February 7, 2024

Takođe, Vilijam će večeras prisustvovati svečanosti prikupljanja sredstava London Air Ambulance u londonskom hotelu “Raffles”.

Tajms piše da bivši pilot aviona hitne pomoći Vilijam želi da “umiri javnost” tako što će uskočiti umesto bolesnog oca na kraljevske dužnosti. Očekuje se da će na svečanosti održati dirljiv govor u kome će odati priznanje Čarlsovoj bitki za zdravlje. Ali Vilijam neće pomenuti posetu svog brata Velikoj Britaniji, rekli su izvori.

- Advertisement -

Svi ostali zaposleni članovi kraljevske porodice nastavljaju sa javnim angažmanom u kraljevom odsustvu.

Međutim, malo je verovatno da će princeza od Velsa biti viđena da obavlja bilo kakve dužnosti sve do posle Uskrsa, kažu izvori.

The Sun kaže da su Čarls i Vilijam postali neverovatno bliski poslednjih meseci. Kralj je redovno boravio u zamku Vindzor nedeljom uveče kako bi proveo vreme sa svojim najstarijim sinom i prestolonaslednikom.

Što se princa Harija tiče – on je navodno otvoren za ponovni susret sa bratom Vilijamom. Međutim, navodno proveo noć u hotelu jer njegov brat ne planira da ga vidi. Hari je juče krenuo preko Atlantika da bude sa kraljem Čarlsom nakon što je monarhova dijagnoza karcinoma šokirala ceo svet. Sreli su se u Klarens Hausu na prvom sastanku licem u lice posle 16 meseci. Ali nema očekivanja da će Hari sresti svog brata dok je u Velikoj Britaniji.

(Kurir.rs/The Sun/T.J.)

Bonus video:

02:14
ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Kurir


Najnoviji članci