back to top
mojatv

VIŠE NEMA ŽUTE VODE NEPRIJATNOG MIRISA: Posle skoro dve decenije, Zrenjaninci su danas doživeli prijatno iznenađenje (FOTO)

NA veliko iznenađenje Zrenjaninaca, koji od 2004. godine ne piju vodu iz česme, kada je ona, zbog prevelike količine otrovnog arsena, zabranjena za piće, u petak 8. decembra iz slavina je, umesto dosadašnje žute vode neprijatnog mirisa i ukusa, potekla čista providna voda.

више нема жуте воде непријатног мириса: после скоро две деценије, зрењанинци су данас доживели пријатно изненађење (фото)

Foto: B. Grujić

Saopštenjem, zvanično se javnosti obratila i kompanija “Pannonian Water doo”, koja je na osnovu potpisanog Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, počela sa probnim preuzimanjem sistema za vodosnabdevanje grada, odnosno snabdevanje grada Zrenjanina vodom sa postrojenja za prečišćavanje vode.    

– Prva faza realizacije ugovornih obaveza podrazumeva isporuku vode bez boje, ukusa i mirisa – poručuju iz ove kompanije, uz napomenu da je i dalje na snazi zabrana upotrebe vode za piće. 

više nema žute vode neprijatnog mirisa: posle skoro dve decenije, zrenjaninci su danas doživeli prijatno iznenađenje (foto)
Foto: Фото: Б. Грујић

POGLEDAJ GALERIJU

– U narednim danima vršiće se provera sistema postrojenja i proizvodnje, pa postoji mogućnost da dođe do oscilacija navedenih vidljivih elemenata vode, kao i mogućnost povratka na sistem vodosnabdevanja komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Zrenjanina – navode uz kompanije odgovorne za buduće snabdevanje ispravnom vodom građana Zrenjanina i okolnih mesta.

Najnoviji članci