VIŠE OD 4.000 ILEGALNIH MIGRANATA I 1.000 ORUŽJA: Od pištolja do automatskih pušaka – MUP istrajno sprovodi borbu (FOTO/VIDEO)

U AKCIJI suzbijanja iregularnih migracija, koja se od 27. oktobra sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su oko 4.780 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

више од 4.000 илегалних миграната и 1.000 оружја: од пиштоља до аутоматских пушака - муп истрајно спроводи борбу (фото/видео)

Foto: MUP

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije do sada je oko 3.300 iregularnih migranata prevezeno u prihvatne centre.

Od početka akcije, detaljnom pretragom terena, više stotina policijskih službenika pronašli su osam automatskih pušaka, pet pištolja, oko 1.640 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika. Osim toga, pronađeno je osam zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali.

više od 4.000 ilegalnih migranata i 1.000 oružja: od pištolja do automatskih pušaka - mup istrajno sprovodi borbu (foto/video)
Foto: Фото: МУП

POGLEDAJ GALERIJU

Policijski službenici su od početka akcije kontrolisali 96.595 vozila i 354 objekata od kojih je najveći broj u Subotici.

U ovoj akciji uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 139 osoba zbog različitih krivičnih dela.

Podneto je 19 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 11 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, osam krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i 12 krivičnih prijava za druga krivična dela.

Takođe, podneto je 523 prekršajne prijave iz Zakona o strancima, kao i 98 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

- Advertisement -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, osim na severu, sprovode pojačane aktivnosti i na jugu zemlje sprečavajući ulazak iregularnih migranata iz Bugarske i Severne Makedonije. Ovu borbu MUP će istrajno sprovoditi dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi u potpunosti presečen.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci