VOJNIČKA METODA SA KOJOM ĆETE ZASPATI U ROKU OD 2 MINUTA: Kažu da radi kod 96 odsto ljudi, a može da bude efikasna i kad je BUKA

Džastin Agustin, popularni Jutjuber i fitnes trener, nedavno je na TikToku podelio delotvornu tehniku koja pomaže protiv nesanice i navodno deluje tako da će vas uspavati za samo dva minuta.

Džastin tvrdi da je ovo metoda za uspavljivanje koja se koristi i u vojci, pa samim tim daje rezultate i u uslovima koji su daleko od idealnih.

“Ovu tehniku razvila je vojska kako bi vojnici bili u stanju da zaspu bili kada, bilo gde, pa čak i na bojnom polju kada je okruženje izrazito neprijatno i ima mnogo buke. A san je ipak od vitalnog značaja za svakog vojnika”, ovim rečima je otpočeo svoj video.

“Moje istraživanje pokazalo je da je metoda osmišljena pre svega za pilote koji učestvuju na borbenoj liniji, a kojima su refleksi i koncentracija od krucijalnog značaja, a poznato je da se nivo ovih sposobnosti smanjuje nedostatkom sna”, dodao je.

Ovaj trener objasnio je i kako vojnička tehnika zapravo funkcioniše – u početku je dovoljno samo da nekoliko puta duboko udahnete i pokušate svesno da opustite svaki deo tela, jedan po jedan.

@_sleepbrainsleep_ Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ original sound – Sleep Brain Sleep

“Počnite tako što ćete opustiti mišiće na čelu. Opustite oči, obraze, vilicu i fokusirajte se na disanje. Sada se spustite do vrata i ramena. Uverite se da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što je moguće niže i držite ruke opuštene sa strane, uključujući šake i prste”, objašnjava Agustin.

Dalje je potrebno da zamislite kako vas od glave do vrhova prstiju obzuma toplina, pre nego što pređete na deo od srca do nožnih prstiju.

“Sada duboko udahnite i polako izdahnite, opuštajući grudi, stomak, sve do butina, pa onda i kolena, listova i stopala”, priča ovaj trener.

Takođe, trebalo bi da ispraznite glavu i zaboravite na brige, pre nego što pređete na neki od dva scenarija za zamišljanje.

“Prvi – ležiš u kanuu na mirnom jezeru i iznad sebe ne vidiš ništa osim čistog, plavog neba. Drugo – ležiš u crnoj, somotskoj mreži u mračnoj sobi. Potom, ako se osećate smireno i ništa vas ne ometa, ponavaljte reči: “Ne misli, ne misli, ne misli” oko 10 sekundi. Ovo bi trebalo da vežbate svake noći tokom šest nedelje. Čak 96 odsto ljudi koji savladaju ovu tehniku zapravo mogu da zaspu u roku od dva minuta nakon što zatvore oči”, zaključio je Džastin.

- Advertisement -

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

00:33
NEPRIMERENO SAM MORAO DA UPOZORIM NASILNIKE KAKO BI SE SMIRLI! Glumac otvorio dušu: Ta grupa se preselila iz Beograda

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci