back to top
mojatv

ZA SVE JE KRIV IVAN BOSILJČIĆ: Ovo je istina o filmu “Jorgovani” i sceni sa Slobodom Mićalović o kojoj BRUJI CELA SRBIJA (VIDEO)

Glumci Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić napravili su pometnju na društvenim mrežama zbog trejlera iz filma „Jorgovani“ reditelja Siniše Cvetića, koji će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem Festu, u okviru takmičarskog programa.

Scena u kojoj Boba Mićalović i Ivan Bosiljčić pevaju hit Dina Merlina i Vesne Zmijanac „Kad zamirišu jorgovani“ ne beleži samo ogroman broj pregleda, već stvara i ozbiljne polemike među fanovima domaće kinematografije.

Replika „Tišina, sad malo ona“, koju izgovara Bosiljčić, mnoge je podsetila na scenu iz filma „Maratonci trče počasni krug” Slobodana Šijana.

Mladi autori Siniša Cvetić i David Jakovljević ovim potezom, kako tvrde na mrežama, napravili su omaž svom kolegi i akademiku Dušanu Kovačeviću i glumcu Bogdanu Dikliću, jer identične reči: „Tišina, a sad malo ona“ izgovara Mirko Topalović u „Maratoncima“.

Ipak, za ovu zavrzlamu nisi krivi mladi reditelj i scenarista, već Ivan Bosiljčić, koji je ovu repliku ubacio tokom snimanja.

Reditelju se dopala ova njegova improvizacija i ostala je u filmu.

Ponovo u glavnim ulogama zajedno

Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić se posle više od 15 godina ponovo zajedno obreli u glavnim ulogama jedne ljubavne melodrame.

Film „Jorgovani“ prikazuje nam priču o dvoje poznatih glumaca koji se, oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza, susreću se jedne večeri na dodeli nagrada za najbolju domaću seriju godine. Pored njih, prisutni su i ostali članovi filmske ekipe, koji nas vode kroz zamršene odnose iz kojih nam postaje jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

U filmu, koji kao producent potpisuje Zoran Janković i Košutnjak film, ostale uloge su poverene proverenoj glumačkoj ekipi: Gordanu Kičiću, Mimi Karadžiću, Isidori Janković, Jovanu Jovanoviću, Jani Bjelici, Nebojši Dugaliću, Pavlu Čemerikiću, Nenadu Okanoviću, Vahidu Džankoviću i Petru Vasiljeviću.

Film „Jorgovani“ će od 29. februara biće dostupan u svim bioskopima u Srbiji i regionu u distribuciji Art Viste.

- Advertisement -

(Kurir.rs/Blic/A.G.)

Bonus video:

01:28
ZBOG OVOGA MORATE DA POGLEDATE FILM ŽIVI I ZDRAVI! Realna priča o mladom paru: Budi intimne emocije, zasmejava i boli u isto vreme

Kurir

Najnoviji članci