back to top
mojatv

ZAŠTO MASK VIŠE NEĆE IMATI BROJ TELEFONA: Najavio mega plan za svoju mrežu, stigle i prve reakcije

Milijarder i vlasnik X-a (nekadašnjeg Twittera) Ilon Mask saopštio je da će kroz nekoliko meseci ukinuti svoj broj telefona i da će svoju platformu koristiti za poruke, audio i video pozive.

Naime, ova “nova opcija” na X-u najavljena je još pre tri nedelje, a korisnici platformi znatiželjni su kako će funkcionisati. Maskov tvit komentarisala je i jedna žena, sudeći po imenu i prezimenu, sa naših prostora, koja je navela da je već probala novu funkciju.

“Obavila sam prvi poziv ovde iz Indonezije i bio je savršen”, napisala je ona.

In a few months, I will discontinue my phone number and only use X for texts and audio/video calls
— Elon Musk (@elonmusk) February 9, 2024

“Jedan od X inženjera koji rade na projektu pisao je o funkciji i rekao je da će biti dostupna korisnicima Android-a nakon ažuriranja aplikacije”, pisao je TechCrunch krajem januara.

U avgustu prošle godine, izvršna direktorka Linda Jakarino je prvi put govorila o uvođenju video poziva na platformu i na kraju je u oktobru predstavila korisnicima iOS-a.

Posebno, svaki korisnik može da primi poziv, ali samo korisnici koji plaćaju mogu da upućuju poziv. To je jedna od dugačke liste stvari koje samo plaćeni korisnici mogu da rade na X-u, preneo je tada portal.

Tech je ukazao da je X još uvek ambiciozan da postane “aplikacija za sve”.

U januaru je kompanija objavila i svoju viziju za 2024.godinu, koja uključuje pokretanje peer-to-peer plaćanja.

Izvor:Telegraf/Kurir/Darko Mulic

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci