ZATVOREN PRVI FESTIVAL MUZEJSKOG TEATRA: Od 7 predstava nagrade je žiri dodelio ovom mladom glumcu i predstavi

U Domu Jevrema Grujića, predstavom Jelene Kajgo “DVE ŽENE I JEDAN RAT”, u režiji Aleka Conića zatvoren je Prvi međunarodni festival muzejskog teatra – MUZETEA, čiji je osnivač glumca Vjera Mujović.

Ovom prilikom dodeljene su dve ravnopravne nagrade za najbolje glumačko ostvarenje glumcima NIKOLI ŠURBANOVIĆU za predstavu “Vetar i zastave” Dejana Stanisavljevića i ALEKSU BORISU iz Štutgarta (Nemačka) za predstavu po antičkoj komediji Aristofana, LIZISTRATA.

Žiri je radio u sastavu: Nina Mazur – dramski pisac i kritičar (Hanover, Nemačka), GordanaGoncić, dramaturg, Jelena Medaković, direktor Muzeja grada Beograda, Jadranka Đorđević, turizmolog i Andrija Daničić, glumac.

Zatvaranju festivala prisustvovala je i knjeginja Jelisaveta Karađorđević.

View this post on Instagram

A post shared by Vjera Mujovic (@vjerarte)

Aleks Boris se zahvalio na nagradi, rekao da je u Beogradu, osim što je igrao u jednom muzeju, gledao predstave u tri muzeja, uspeo da poseti još četiri, tako da je zaista njegova poseta bila veoma “muzejska”.

Presrećan je zbog nagrade na prvom festivalu MUZETEA.

Glumcu Nikoli Šurbanoviću koji je igrao u predstavi “Vetar i zastave” nagrada će biti naknadno uručena. Osim plakete, oba glumca dobila su i vredne slike slikara Dragana Stojkova – lična podrška slikara Stojkova festivalu Muzetea.

U okviru festivala od 13 -16. novembra, odigrano je sedam predstava u četiri muzejske institucije: Konaku knjeginje Ljubice (Vetar i zastave), Etnografskom muzeju u utorak, 14.11. (Nenapisana pisma i Ja ću tebi ljuba biti), Muzeju nauke i tehnike u sredu 15.11. (predstava Pupin – poslednji san i Lizistrata) i u Domu Jevrema Grujića u četvrtak 16.11. (predstava Dve žene i jedan rat).

Kurir.rs

- Advertisement -

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci