Ako hoćete da napravite nešto posno i zdravo u ove dane posta – napravite pitu. Oni koji je nisu probali, vreme je. Neće se pokajati.
Sastojci:
1 kg tankih kora
1 kg slatkg kupusa
125 gr pirinča
4 glavice crnog luka
1 kašičica soli
prstohvat bibera
ulje po potrebi
Priprema:
Isecite sitno sladak kupus, posolite ga i dobro izgnječite rukama, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Na zagrejanom ulju propržite sitno nasečen crni luk, pa u upržen luk dodajte oceđen kupus. Zajedno dinstajte da kupus dobije lepu svetložutu boju. Skinite sa vatre i začinite, pa masu ostavite da se ohladi. Podmažite pleh uljem, pa ređajte kore i nadev naizmenično. Složenu pitu poprskajte vrelim uljem i pecite u dobro zagrejanoj rerni.
(Kurir.rs/BlicŽena/J.M.)
Bonus video:
Kurir